Επιμένει ο Τζανακόπουλος: Όχι σε νέα μέτρα | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 11:56

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση «ξόρκισε» εκ νέου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στο ρ/σ Flash.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο όποιος συμβιβασμός επιτευχθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα για μετά το 2018».

Χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Eurogroup, για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος χωρίς- όπως είπε- να υπάρχει ανάγκη να δοθούν ανταλλάγματα από την Αθήνα.

Επισήμανε ότι δεν υπήρξε συμφωνία για το κλείσιμο του προγράμματος το 2018, και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2019 – 2020 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε δεχθεί το γερμανικό αίτημα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί μια δεκαετία. Επειδή το ζητά ο Σόιμπλε, δεν σημαίνει ότι θα γίνει δεκτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε ότι το κυριότερο από τα ζητήματα που είναι ανοιχτό στη δεύτερη αξιολόγηση είναι τα εργασιακά, ωστόσο πρόσθεσε ότι το βασικό αγκάθι αφορά τη στάση του ΔΝΤ και της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι κάθε φορά στο κλείσιμο των αξιολογήσεων οι πιέσεις απ όλες τις πλευρές εντείνονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη Ν.Δ., λέγοντας ότι «ζητώντας εμμονικά εκλογές», είναι «ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα». «Το Ευρωπαϊκό μίνιμουμ των δικαιωμάτων των εργαζομένων ο Κυριάκος Μητσοτάκη το λέει εμμονική άποψη της Αριστεράς», πρόσθεσε.

TAGS: