Πολιτική

Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας

Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας
Ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ "Real FM", επισήμανε ότι η Τουρκία αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο.

“Το πρόβλημα το δημιουργεί ο Ερντογάν και η ασυλλόγιστη πολιτική του. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και υπηρετούμε την ειρήνη. Γιατί όσο πιο έτοιμος είσαι να αποτρέψεις μια απειλή, τότε υπηρετείς την ειρήνη” είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ “Real FM”, επισήμανε ότι η Τουρκία αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο και μιλά για 16 κατοικημένα ελληνικά νησιά και 125 βραχονησίδες, τα οποία, ιστορικά, με το Διεθνές Δίκαιο, ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς καμία αμφισβήτηση, ενώ είναι και σύνορα της Ευρώπης, βάσει της Συνθήκης του 2008, που υπέγραψε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

Πρόσθεσε ότι το ίδιο κάνει και η Αλβανία, με τον κ. Ράμα να θέτει θέμα Τσάμηδων,”εκείνων που συνεργάστηκαν με τους Ναζί, εκείνων που κατέσφαξαν τον κόσμο”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι “υπάρχει κίνηση κάποιων ισλαμικών οργανώσεων που χρηματοδοτούν ακραία στοιχεία στα Βαλκάνια, για να δημιουργήσουν πυρήνες” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “ο Αλβανικός λαός δεν είναι αυτής της άποψης”.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, έκανε λόγο για “ισχυρή χρηματοδότηση από χώρες της Μ. Ανατολής, μέσω Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσουν θύλακες ακραίων Ισλαμιστών σε χώρες που δεν υπάρχει ακραίος Ισλαμισμός. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι στην Αλβανία μέχρι τώρα υπήρχε ακραίος Ισλαμισμός, ούτε στα Σκόπια”.

Είπε ότι στην Ελλάδα δεν παρατηρούνται τέτοιες κινήσεις, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά όλων των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες “είναι η μεγάλη μας ασπίδα απέναντι σε οποιαδήποτε προκλητικότητα. Κανένας τζιχαντιστής δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δίωξε κάποιον λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων”.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό δικτάτορα, να απειλεί το σπίτι μας” υπογράμμισε, προσθέτοντας: “Όταν πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία”.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, με βύθιση πχ βάρκας με πρόσφυγες και με αφορμή στη συνέχεια την επιχείρηση διάσωσης, να “οδηγηθούμε σε δεύτερα Ίμια”, είπε ότι «πρώτα απ’ όλα έχουμε το ΝΑΤΟ” υπενθυμίζοντας ότι βάσει της Συμφωνίας που υπεγράφη από όλους τους υπουργούς Άμυνας, των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πέρσι, “όποιος διασώζεται, είτε σε ελληνικά, είτε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, επιστρέφει στην Τουρκία”.

“Αυτήν την συνθήκη πρέπει να εφαρμόσουμε και αυτό γιατί υπάρχουν απειλές του Ερντογάν προς την Ευρώπη για αποστολή μαζικού κύματος προσφύγων και μεταναστών. Είναι θέμα και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα” επισήμανε ο υπουργός Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαπόλυσης κύματος χιλιάδων ανθρώπων από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου, ζήτησε την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ “γιατί ο Ερντογάν το χρησιμοποιεί ως όπλο”.

Αναφορικά με το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε περίπτωση που η Τουρκία “επιχειρήσει να στήσει προγεφυρώματα στο Αιγαίο”, είπε ότι “αυτήν την στιγμή οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαλυμένες”.

Είπε ότι κανένας αξιωματικός δεν έχει εκδοθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι την ΕΕ πρέπει να την απασχολήσουν τα βασανιστήρια που γίνονται αυτήν την στιγμή στην Τουρκία.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε, ότι και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Μ. Ανατολή και στην Β. Αφρική, οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα και τόνισε ότι “αυτούς που πρέπει να στοχεύσουμε είναι σκοτεινά πρόσωπα και τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έπαιξαν σκοτεινό ρόλο κατά της χώρας μας, όπως ο κ. Τόμσεν”.

Είπε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα “άλλα έλεγε μέσα στο Eurogroup και άλλα έξω. Επισκέφθηκε την Ελλάδα από το καλοκαίρι πριν μπούμε στο μνημόνιο και ήταν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Πάρο. Ο κ. Τόμσεν είναι αυτός που βομβαρδίζει συνεχώς την εξέλιξη στην πατρίδα μας, όπως και ο κ. Σόιμπλε”.

“Κάποια στιγμή η ιστορία θα αποκαλύψει ποιοί έχτισαν όλη αυτήν την περιπέτεια, με πρώτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αντί η ΝΔ να τον βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πήγε και έγινε συνεταίρος του. Αυτό το έγκλημα καταλογίζω στον Σαμαρά και αυτό το έγκλημα συνεχίζει και ο κ. Μητσοτάκης. Αντί να στηρίξουν τον Καραμανλή και τα στατιστικά στοιχεία, έγιναν συνέταιροι του ΠΑΣΟΚ που πήγαν τον Βενιζέλο από το εδώλιο του κατηγορουμένου για τα υποβρύχια, να τον απαλλάξουν με νομοθετική ρύθμιση. Είναι αυτοί που για τα στατιστικά στοιχεία έγλειφαν τον Γεωργίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, αντί να δικαιώσουν τον Καραμανλή” πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments