Μπακογιάννη: Μεγάλες οι πιθανότητες να κάνει ο Τσίπρας ηρωική έξοδο | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 11:21 8 Δεκεμβρίου 2016, 11:21

Οι πιθανότητες ο Αλέξης Τσίπρας να διαλέξει μία ηρωική έξοδο είναι μεγάλες, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας την Παρασκευή στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της ΝΔ, απαντώντας στην ερώτηση αν ανοίγεται δρόμος για διεξαγωγή εκλογών, είπε: «Δεν μπορώ να το εκτιμήσω αυτή τη στιγμή. Εχω ακούσει πάρα πολλές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα οι οποίες γίνονται την μία ημέρα και την άλλη ημέρα ξεχνιούνται. Και άλλες στοχεύσεις τις οποίες δυσκολεύομαι να αντιληφθώ. Εχω πει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δύο ενδεχόμενα πάνω στο τραπέζι. Το ένα είναι, επειδή η διαπραγμάτευση δεν πήγε καλά, πανηγυρισμοί, ξεπανηγυρισμοί, η πραγματικότητα είναι ότι πήραμε μία ελάφρυνση του χρέους μέχρι το 2060, αλλά το τίμημα θα πληρωθεί αυτά τα 3-4 χρόνια και θα είναι πάρα πολύ υψηλό. Αρα ξέρει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχει συμφωνία στην οποία να μην είναι το ΔΝΤ μέσα».

Και πρόσθεσε: «Η ελάφρυνση του χρέους ακολουθείται από ουσιαστικά και πολύ σκληρά μέτρα τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα. Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει, ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς. Εμείς αυτό το οποίο βλέπουμε είναι έναν κ. Τσακαλώτο να λέει ότι εκείνος δεν θα δεχθεί και δεν θα προχωρήσει κ.λπ. Μία αξιολόγηση η οποία δεν κλείνει και τα ερωτηματικά να παραμένουν ανοιχτά. Αρα αν ο κ. Τσίπρας πραγματικά δει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και η διαπραγμάτευση η οποία κάνει και εγώ όταν ακούω πολιτική διαπραγμάτευση βάζω ίσον δίπλα αδιέξοδο. Οι πιθανότητες ο κ. Τσίπρας να διαλέξει ηρωική έξοδο είναι μεγάλες».

TAGS: