Πολιτική

Μπακογιάννη: Όσο μένουν στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά για τη χώρα

Μπακογιάννη: Όσο μένουν στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά για τη χώρα
Τις ανησυχίες της για τα εθνικά ζητήματα, εν μέσω φρενίτιδας Ερντογάν, εξέφρασε η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα. "Βολές" κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για αναξιοπιστία. Τί είπε για κάλπες, ποιά η τοποθέτησή της πάνω στο κορυφαίο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αποστολή του www.pagenews.gr στη Λάρισα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε εθνικά ζητήματα εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στη Λάρισα. 

Ειδικότερα, για την οικονομία η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, αφού τόνισε ότι η ανάπτυξη ούτε διατάσσεται ούτε νομοθετείται, υποστήριξε ότι για να αλλάξει το κλίμα και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση. 

Κατηγορώντας την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για έλλειμμα αξιοπιστίας τόσο ως προς το εσωτερικό όσο και ως προς τους δανειστές, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι πρέπει τώρα να αποποινικοποιηθούν η επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Μόνο έτσι, σημείωσε η ίδια, θα ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας και θα περιοριστεί η ανεργία, η οποία μαστίζει τη χώρα. 

Αναφερόμενη στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup ως προς τη λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε τους φόβους της για το τί κρύβεται πίσω από αυτές. Αφού δήλωσε ότι “όταν ακούω πολιτική διαπραγμάτευση, καταλαβαίνω ότι υπάρχει εμπλοκή”, η πρώην υπουργός τόνισε ότι μπορεί να ληφθούν και νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο η Αθήνα να έχει λάβει τις δόσεις. Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπάνω, η ίδια εκτίμησε ότι μπορούμε να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και μάλιστα με ένα νέο μνημόνιο στην πλάτη μας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις ανησυχίες για τους κινδύνους, τους οποίους “γεννά” η τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκφράζεται τον τελευταίο καιρό δια στόματος Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων. “Δεν είμαι από εκείνους, που υποτιμώ τις δηλώσεις αυτές. Παρακολουθώ μάλιστα ότι υπάρχει ένας επικίνδυνος συναγωνισμός επίδειξης πατριωτισμού τόσο από την κυβέρνηση της Άγκυρας όσο και από την αντιπολίτευση”.

Για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ είπε ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση, αλλά και σοβαρότητα. Εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη της για την κυβέρνηση, η οποία δεν προχωρά σε κλειστή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ το ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, προκειμένου να χαραχτεί μια εθνική γραμμή αντιμετώπισης της Άγκυρας. “Η σοβαρότητα είναι απαραίτητη και λείπει από τη σημερινή κυβέρνηση”, υπογράμμισε η ίδια.

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη, θέτοντας θέμα άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τόνισε ότι όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά για τη χώρα. 

Την κυρία Μπακογιάννη, καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Αχιλλέας Νταβέλης.

Το βράδυ της Πέμπτης η κυρία Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπου θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments