Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας 8 – 14 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας 8 – 14 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους
Επτά νέες ταινίες περιμένουν αυτή την εβδομάδα τους σινεφίλ στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Επτά νέες ταινίες περιμένουν αυτή την εβδομάδα τους σινεφίλ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Θρίλερ μυστηρίου, ταινία με πολιτικό περιεχόμενο, χριστουγεννιάτικη κωμωδία, βιογραφική αλλά και μια πολυαναμενόμενη ταινία φαντασίας, βρίσκονται μεταξύ των επιλογών τους.


Η άφιξη
Δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Πρωταγωνιστούν: Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ, Φόρεστ Γουίτακερ

Οι Εξομολογήσεις
Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των G8, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου, ο πρόεδρος του ΔΝΤ βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη είναι ένας αινιγματικός μοναχός. Πυκνό μυστήριο, αστυνομική ίντριγκα και μεταφυσική χροιά από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ζήτω η Ελευθερία».
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Κόνι Νίλσεν, Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Ντανιέλ Οτέιγ, Λαμπέρ Ουίλσον

Οδύσσεια
Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (25 εκατομμύρια ευρώ), η «Οδύσσεια» είναι η εντυπωσιακή ταινία του Ζερόμ Σαλ για την άγνωστη, ταραχώδη ζωή του μεγαλύτερου θαλασσοπόρου του 20ου αιώνα.
Από τη Μεσόγειο και τη Νότιο Αφρική μέχρι την παγωμένη Ανταρκτική, με το θρυλικό σκάφος «Καλυψώ», όλες οι συγκρούσεις, τα πάθη και οι τρικυμίες που έζησε ο διάσημος εξερευνητής και κινηματογραφιστής, όχι μόνο στις απέραντες θάλασσες αλλά κυρίως στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.
Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ
Πρωταγωνιστούν: Λαμπέρ Ουίλσον, Πιέρ Νινέ, Οντρέι Τοτού

Αμερικανικό Ειδύλλιο
Δεκαετία του 1960. Ο Σίμορ «Σουντ» Λεβόι, κάποτε σπουδαίος αθλητής στο σχολείο, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, την κάποτε καλλονή του σχολείου. Αλλά κάτω από την καλογυαλισμένη επιφάνεια, αναταράξεις υπάρχουν στη ζωή του Σουντ. Όταν η αγαπημένη του νεαρή κόρη, η Μαίρη, εξαφανίζεται μετά που κατηγορείται ότι διέπραξε μια άγρια πράξη πολιτικού ακτιβισμού, ο Σουντ αφιερώνει τη ζωή του στο να τη βρει και να επανενώσει την οικογένεια. Αυτό που θα ανακαλύψει τον συνταράσει ως τα θεμέλια της ψυχής του, αναγκάζοντας τον να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που διαμορφώνει τον κόσμο γύρω του.
Σκηνοθεσία: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ
Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ


Creepy
Ο Κιγιόσι Κουροσάουα (Ταξίδι στην Άλλη Όχθη, Tokyo Sonata) σκηνοθετεί με μαεστρία ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα. Ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ , Τακακούρα, δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Παράλληλα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος τους γείτονας, Νισίνο, έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.
Σκηνοθεσία: Κιγιόσι Κουροσάουα
Πρωταγωνιστούν: Χιντετότσι Νισιτζίμα, Γιούκο Τακεούτσι, Τερουγιούκι Καγκάουα

Office Christmas Party

Η Διευθύνων Σύμβουλος μιας επιτυχημένης εταιρίας (Τζένιφερ Άνιστον) θέλει να κλείσει το παράρτημα που δουλεύει ο άσωτος αδελφός της (Τ. Τζ. Μίλερ). Εκείνος, όμως, μαζί με τον Διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος (Τζέισον Μπέιτμαν) θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν έναν μεγάλο πελάτη, οργανώνοντας ένα επικό χριστουγεννιάτικο πάρτι, προκειμένου να σώσουν την εταιρία τους.
Σκηνοθεσία: Ουίλ Σπεκ, Τζος Γκόρντον
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Τ.Τζ. Μίλερ, Ολίβια Μαν, Κέιτ ΜακΚίνον

Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη
Η Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά το θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, που τα αίτιά του έμειναν αδιευκρίνιστα από την αστυνομία, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με την νεαρή κόρη της, την Φανή. Εκεί θα την γνωρίσει ένας γερασμένος πια playboy, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από την γυναίκα του, αλλά και τον γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει την Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα την διεκδικήσει. Όμως τα παιδιά τους, η Φανή κι ο Έκτορας, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη. Γιατί η Φανή, που δεν έχει αποδεχτεί τον θάνατο της πατέρα της, έχει γίνει πλέον επιθετική, ατίθαση, εκρηκτική. Και κυρίως ερωτική. Με τον κάθε άντρα. Και με όλους. Αλλά και ο Έκτορας, εγκαταλειμμένος από την μητέρα του, γίνεται μέρα με την μέρα ένας βίαιος και απρόβλεπτος άντρας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπαθεμελή, Ερρίκος Λίτσης, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Πουλικάκος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments