Αθλητισμός

Αν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να τον αλλάξουν ΤΩΡΑ!

Αν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να τον αλλάξουν ΤΩΡΑ!
Τι γίνεται με τον Μοράις;

​ Το χειρότερο από όλα είναι ότι αύριο η ΑΕΚ παίζει με τον Λεβαδειακό και έχουμε αυτό τον φόβο για το ποιό σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα απώλεια… Με τον Λεβαδειακό! Γιατί έχουμε δει πολλά αλλά σίγουρα όχι όλα τα σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βαθμών μια ομάδα σαν την φετινή ΑΕΚ. Τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει με τον Μοράις στον πάγκο για το πρωτάθλημα έχουν όλα, το καθένα ξεχωριστά, την δική τους ιστορία. Κέρδισε μόνο ένα, αυτό που έπαιξε… χειρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στα δύο που έπαιξε πολύ καλά, για 70 τουλάχιστον λεπτά, δεν νίκησε. Στην Τούμπα έχασε στην τελευταία φάση από ένα απίστευτο λάθος ενός έντιμου επόπτη που για κάποιο λόγο θέλησε να δώσει μια έξτρα ευκαιρία στον ΠΑΟΚ. Και με τον Πανιώνιο ήταν το πρώτο, ισως το πιο νορμάλ σε εξέλιξη παιχνίδι με καθόλου βέβαια νορμάλ αποτέλεσμα γιατί ποτέ δεν είναι το αναμενόμενο να φέρει 0-0 η ΑΕΚ στο γήπεδο της με τον Πανιώνιο.

Ο φόβος με όλα όσα έχουμε δει υπάρχει. Και θα υπάρχει μέχρι να ακουστεί το τελευταία σφύριγμα αν και έχω να δηλώσω πως με Μπάρκα πιστεύω πως τα δύο γκολ προβάδισμα θα φτάνουν πλέον. Μέσα σε όλα αυτά που ζούμε φέτος, τα απίστευτα, το πρώτο καλό είναι ο Μπάρκας. Και κακά τα ψέμματα δείχνει κι ένα δρόμο. Ολες οι ομάδες, μεγάλες και μικρές, ελεύθερους καλούς παίκτες ψάχνουν και πράγματι χιλιάδες υπάρχουν όμως καμιά φορά πρέπει και να πληρώσεις για να κάνεις την διαφορά. Η ΑΕΚ για τον Μπάρκα έδωσε 600, ο Ολυμπιακός που είχε επίσης ενδιαφερθεί για τον πρώην τερματοφύλακα του Ατρομήτου πούλησε με 3,5 τον Ρομπέρτο και πήρε ένα τσάμπα δανεικό από την Καλλονή της Ιταλίας που χθες πρόσφερε μαζί με τα άλλα παιδιά της άμυνας του Ευρωθρύλου άπλετο γέλιο.

Κι όμως αυτή την ομάδα τα χάλια μας και 3 ορισμοί από τους… καλούς, by… Σωμαρακάκης, την έχουν πρώτη και μάλιστα με διαφορά που μοιάζει ασφαλείας. Κι ας μην είναι γιατί μιλάμε για ομάδα που πάει με τα… σωληνάκια, με προπονητή μονίμως υπ ατμόν και που ξοδεύει και θα ξοδέψει για ενίσχυση ότι περισεύει από αυτά που κονομάνε από πωλήσεις. Συνήθως ελεύθερων παικτών που απέκτησαν υπεραξία στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου διοριζόταν κάθε χρόνο η, ποδοσφαιρική, ντροπή της Ελλάδας… Σόρι ξέχασα τα… 20.000.000 που τους εφαγε η Μπερσεβα, καλή της ώρα και χαρά μου η χαρά της για την πρόκριση στους 32, και θα τα κάλυπτε ο Μαρινακης… Θα πάνε όλα για… μεταγραφές όπως έφυγε κι ο… Βρέντζος που 5 Αυγουστου παραιτήθηκε αλλά πριν μια εβδομαδα επισκέφτηκε ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού την ΚΕΔ και φυσικα παραμενει ο απόλυτος… αντ αυτού. Η δουλειά όμως εγινε τότε. Ηρέμησε το εξαγριωμένο πλήθος με τα 20 που δεν μπήκαν ποτέ, τον Βρέντζο που δεν έφυγε ποτέ και όταν, το μόνο που έγινε, ανάγκασε, το πλήθος, τον Μαρινάκη να πάρει όποιον προπονητη βρήκε αλλά όχι τον Ουζουνίδη που ήθελε ο ίδιος.

Από αυτούς φάγαμε 3 και μάλιστα μετά από χρόνια με 50-50 διαιτησία στο Καραϊσκάκη και σχεδόν κάθε Κυριακη τους κάνουμε μάγκες. Και πιο πολύ μάγκες τους κάναμε το καλοκαιρι με την όλη διαδικασία για την επιλογή προπονητη και τελικα με την επιλογή Κετσπάγια. Από εκει ξεκίνησαν όλα. Και κατάφερε η ΑΕΚ να χάσει από αυτό το τσίρκο στο Καραϊσκάκη και να πετάξει όσους βαθμούς χρειαζόταν ώστε μαζί με τους τουλάχιστον 6 που έκαναν δώρο οι διαιτητές στον Ολυμπιακό να είναι 9 πόντους πίσω. Υπάρχει όμως και πολύ χρόνος και πολύ δρόμος μπροστά. Αυτό που δεν υπάρχει είναι περιθώριο για άλλα λάθη. Η ΑΕΚ φέτος έδωσε τα περισσότερα χρήματα από τότε που επέστρεψε, έχει το καλύτερο υλικό των πολλών τελευταίων χρόνων και έχει την χειρότερη ομάδα της δεκαετίας με εξαίρεση την περίοδο που έπεσε. Το επόμενο λάθος που υπάρχει κίνδυνος να γίνει είναι να γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις στο έμψυχο υλικό της ομάδας με τον Μοράις χωρίς η διοίκηση να είναι σίγουρη ότι ο κόουτς θα βγάλει τον… Δεκέμβριο. Αν είναι έτσι καλύτερα να φύγει τώρα. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν ο Μοράις μπορεί ή όχι να οδηγήσει την ΑΕΚ σε επιτυχίες. Κι επιτυχίες εννοώ σε αυτη την σεζόν γιατί με αυτό το τσίρκο του Ολυμπιακού θεωρώ πως δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα κι ας ειναι οι βαθμοί πολλοί. Είμαι όμως σίγουρος ότι κατέχει άριστα το αντικείμενο και η προπόνηση που κάνει είναι μάλλον η καλύτερη στην Ελλάδα. Ομως δεν αρκούν αυτά για να πετύχει ένας προπονητής ιδίως σε μεγάλη ομάδα με πίεση. Αν στην διοίκηση πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει τότε να γίνει το πάρε – δώσε στις μεταγραφές βάσει των δικών του θέλω… Αν όχι να βρεθεί άμεσα άλλος προπονητής με προοπτική και την επόμενη, τουλάχιστον, σεζόν και να αρχίσει το χτίσιμο της δικής του ομάδας από τώρα. Δεν είναι ντροπή.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αλλάξει δύο και πάει για τον τρίτο. Κακό θα είναι να γίνει το πάρε – δώσε του Ιανουαρίου με τις υποδείξεις του και να μην βγάλει τον… Ιανουάριο. Αν κι εγώ προσωπικά δεν θα έδιωχνα τον Μοράις ούτως η άλλως αλλά, αν αποφάσιζα να τον αλλάξω, θα προσπαθούσα να τον πείσω να αναλάβει το πρότζεκτ των Ακαδημιών μήπως επιτέλους δουλέψει σοβαρά η πικραμένη αυτή ιστορία με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικειμενο. Από την άλλη πλευρα βέβαια το καλύτερο θα ήταν να έχει πείσει και να στηριχτεί με την πίστη ότι θα την βρει την άκρη ο Μοράις με κριτήριο το ότι γνωρίζει άριστα το αντικείμενο και δουλεύει σαν σκύλος 10-12 ώρες κάθε μέρα στα Σπάτα. Σε καθε περίπτωση όμως είναι εποχή αποφάσεων. Για μεταγραφες και αποχωρήσεις παίκτών σίγουρα αλλά για μένα θα έπρεπε σήμερα κιόλας να εξεταστει σοβαρά και το θέμα προπονητή. Δεν βάζω εγω θέμα προπονητή. Οταν η ΑΕΚ σε πέντε αγώνες έχει μία νίκη το θέμα μπαίνει από μόνο του. Η ΑΕΚ έχει πλέον ένα νέο τιμ ανθρώπων που αποφασίζουν. Το να τα καταφέρουν ειναι μονόδρομος…

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments