Αθλητισμός

Από του χρόνου μπαίνει στα πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός!

Από του χρόνου μπαίνει στα πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός!
Ο Παναθηναϊκός κατρακύλησε στην 125η θέση της βαθμολογίας της UEFA και το SDNA αναλύει το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι «πράσινοι» αν δεν ανακάμψουν ευρωπαϊκά από την επόμενη κιόλας σεζόν!

​Στη χειρότερη θέση της ευρωπαϊκής του ιστορίας ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την εφετινή του ευρωπαϊκή συμμετοχή, αφού σε σχέση με την 123η θέση στη βαθμολογία της UEFA στην οποία τερμάτισε πέρυσι, εφέτος βρίσκεται ήδη στην 125η με την απειλή να τερματίσει στο τέλος της σεζόν στην 127η αφού από κάτω του έχει την τουρκική Οσμάνλισπορ και την ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά που συνεχίζουν στο Europa League.

Για τον Παναθηναϊκό αυτό πλην του της παραμέτρου- γόητρο δεν αποτελεί μεγάλη ζημιά ως προς την επόμενη ευρωπαϊκή του συμμετοχή τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν (2017-18), αλλά θα το βρει μπροστά του από του χρόνου και μάλιστα με οδυνηρές συνέπειες αν στο μεταξύ δεν καταφέρει να ανακάμψει ευρωπαϊκά…

Και αυτό γιατί και την επόμενη ευρωπαϊκή σεζόν ο Παναθηναϊκός θα μετάσχει περίπου με τον ίδιο συντελεστή (κοντά στους 14,900 βαθμούς) που είχε και εφέτος, κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα έχει πάνω κάτω την ίδια… μεταχείριση από τις κληρώσεις της UEFA!

Με άλλα λόγια, θα είναι ανίσχυρος σε όποιον προκριματικό του Champions League μετάσχει είτε των πρωταθλητών είτε των μη πρωταθλητών (ως δεύτερος), θα είναι ισχυρός στον τρίτο προκριματικό του Europa και οριακά (με κάποια αμφιβολία) ισχυρός όπως και πέρυσι στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το ζητούμενο όμως για τον Παναθηναϊκό είναι ότι από την επόμενη χρονιά βγάζει από την πενταετία του την καλύτερη σεζόν του (4,880 πόντους από τη σεζόν 2012-13) με αποτέλεσμα να υποχωρήσει με τα τωρινά δεδομένα στην 131η θέση της βαθμολογίας και με συντελεστή 10.000 πόντους (τον οποίο θα κληθεί να βελτιώσει μέσα στην επερχόμενη σεζόν) να κινδυνεύει να βρεθεί σε τροχιά… αδύνατου σε όλες τις κληρώσεις ακόμα και του Europa. Κάτι που θα επιβεβαιωθεί από τη σεζόν 2018-19, αν και του χρόνου κινηθεί στην εφετινή του μετριότητα!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εφετινή συγκομιδή του Παναθηναϊκού (2,960 πόντοι) είναι η δεύτερη χειρότερη μέσα σε αυτόν τον… αιώνα (δηλαδή μετά το 2.000), οριακή καλύτερη από την εξίσου άσχημη περσινή (2,580) και χωρίς να υπολογίζεται βεβαίως η καταστροφική σεζόν 2013-14 κατά την οποία απουσίασε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments