Αθλητισμός

ΠΑΟΚ, η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα του Europa League!

ΠΑΟΚ, η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα του Europa League!
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε για 4η φορά την τελευταία 8ετία στους «32» του Europa League, κάτι που τον καθιστά την πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην διοργάνωση.

​Λέγεται Europa League από το καλοκαίρι του 2009, όταν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλησε να ανανεώσει το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σε αυτή την 8ετία, ο ΠΑΟΚ αποδεικνύεται ο καλύτερος πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτή την διοργάνωση, αφού με την νίκη του επί της Σλόβαν Λίμπερετς κατάφερε να περάσει από φάση ομίλων για τέταρτη φορά σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά που μετρά 6 συμμετοχές σε φάση ομίλων του Europa League από το 2009 μέχρι σήμερα, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα σε ότι αφορά την βαθμολογική συγκομιδή με βάση τα επίσημα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ (δεν υπολογίζει τα ματς των προκριματικών, αλλά μόνο τα ματς των ομίλων και τα νοκ-άουτ παιχνίδια), που τον κατατάσσουν στην 21η θέση σε όλη την Ευρώπη στην ιστορία της διοργάνωσης από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 42 αγώνες σε φάση ομίλων ή νοκ-άουτ του Europa League με απολογισμό 15 νίκες, 16 ισοπαλίες και 11 ήττες, με τα τέρματα να είναι 46 υπέρ και 40 κατά. Με τους 46 κερδισμένους βαθμούς από αυτά τα παιχνίδια ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται στην 21η θέση στην λίστα όλων των εποχών με τον Παναθηναϊκό να είναι 61ος, τον Ολυμπιακό 85ο, την ΑΕΚ 96η, τον Άρη 103ο και τον Αστέρα Τρίπολης 108ο σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες

Με την πρόκριση του στους «32» του Europa League, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση στην διοργάνωση, όμως και τις τρεις προηγούμενες φορές αποκλείστηκε σε αυτή την φάση, με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ουντινέζε και Μπενφίκα να του κόβουν στις προηγούμενες περιπτώσεις τα φτερά για τους «16». Άραγε αυτή η φορά θα είναι και η τυχερή;

* Η επίσημη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ δεν υπολογίζει ακόμα τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments