Διεθνή

Αιφνιδιασμένοι οι Γερμανοί με τις εξαγγελίες Τσίπρα-Τι γράφει ο Τύπος

Αιφνιδιασμένοι οι Γερμανοί με τις εξαγγελίες Τσίπρα-Τι γράφει ο Τύπος
Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω-προγράμματα βοήθειας», γράφει η ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild.

Αιφνιδιασμένοι φαίνονται οι Γερμανοί από τις χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες “μυρίζουν” προεκλογικό άρωμα.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω-προγράμματα βοήθειας», γράφει η ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild.

«Την Πέμπτη το βράδυ ανήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι, αντί να κάνει λιτότητα, θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσοκόμες και λοιπό προσωπικό για τα κρατικά νοσοκομεία. Και πέραν αυτού θα λάβουν 1,6 εκατομμύρια Ελληνες συνταξιούχοι, που παίρνουν μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 800 ευρώ, μια έκτακτη σύνταξη για τα Χριστούγεννα. Μόνον γι’ αυτό το πακέτο το κόστος: 617 εκατομμύρια ευρώ!».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προειδοποιήσει: «Αν δοθούν νέες ελαφρύνσεις στην Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments