Διεθνή

Eerbeek η πρώτη πόλη με διάβαση πεζών που… φωτίζεται

Eerbeek η πρώτη πόλη με διάβαση πεζών που… φωτίζεται
H διάβαση πεζών σχεδιάστηκε για να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες και βοηθά τους ποδηλάτες να βλέπουν τους πεζούς από μεγαλύτερη απόσταση απ’ ό,τι επιτρέπουν τα φώτα τους ή αν δεν έχουν καθόλου φώτα.

To Eerbeek είναι μία κωμόπολη στην ανατολική Ολλανδία γνωστή κυρίως για το χαρτί, είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χαρτιού στη χώρα.Τώρα όμως μία νέα διάβαση πεζών ενέταξε την πόλη στον χάρτη αστικής καινοτομίας. Πρόσφατα απέκτησε μία διάβαση πεζών που φωτίζεται, ώστε όσοι περνούν να είναι ευδιάκριτοι τη νύχτα.

Δωρεά από μία τοπική εταιρεία, τη Lighted Zebra Crossing, η διάβαση πεζών σχεδιάστηκε για να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες και βοηθά τους ποδηλάτες να βλέπουν τους πεζούς από μεγαλύτερη απόσταση απ’ ό,τι επιτρέπουν τα φώτα τους ή αν δεν έχουν καθόλου φώτα. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι διαβάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιοχές κοντά σε σχολεία και εμπορικά κέντρα.

Η διάβαση έχεις επίσης αισθητήρες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, την καταμέτρηση των οχημάτων και των πεζών που διέρχονται πάνω από τις λωρίδες, το ζύγισμα του φορτίου άξονα και τη μέτρηση της ταχύτητας των αυτοκινήτων.

Eerbeek η πρώτη πόλη με διάβαση πεζών που φωτίζεται

Η διάβαση πεζών φωτίζεται από φώτα LED που καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορούν να συνδεθούν με τα φώτα του δρόμου, έτσι ώστε η διάβαση να φωτίζεται όταν ανάβουν οι φανοστάτες. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να συνδεθούν με ηλιακούς συλλέκτες.

Είναι μέρος του κινήματος ασφαλέστερων αστικών υποδομών που φωτίζονται το βράδυ, όπως οι ποδηλατόδρομοι και οι τοιχογραφίες που λάμπουν. Η Ολλανδία φημίζεται για τις ασφαλείς διαβάζεις πεζών και τους φιλικούς προς τους ποδηλάτες δρόμους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments