ΟΗΕ: Να τερματιστεί το μακελειό στο Χαλέπι | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 19:10

Ενέκρινε σήμερα η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με μεγάλη πλειοψηφία ένα ψήφισμα το οποίο απαιτεί να τερματιστεί το μακελειό στη Συρία ιδίως στο Χαλέπι.

Το κείμενο, το οποίο εισηγήθηκε ο Καναδάς, εγκρίθηκε με 122 χώρες από τις 193 της ΓΣ του ΟΗΕ, ενώ 13 το καταψήφισαν και 36 απείχαν.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικές, αλλά μπορούν να έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε απόψε από το Παρίσι ότι θα γίνει το Σάββατο μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων της χώρας του και της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να «σωθεί το Χαλέπι» με ένα σχέδιο που προβλέπει την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, την απομάκρυνση των αμάχων αλλά και ανταρτών καθώς και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Σήμερα εργάστηκα και συνεχίζω να εργάζομαι για τον τρόπο που θα μπορούσαμε να σώσουμε το Χαλέπι από μια απόλυτα ολοκληρωτική καταστροφή (…) Αύριο, μια ομάδα από την Αμερική, υπό τη διεύθυνση του προέδρου Ομπάμα, θα βρίσκεται στη Γενεύη μαζί με τους Ρώσους και θα καταλήξουμε, το ελπίζω, σε ένα είδος διευθέτησης για τον τρόπο που θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και το τι μπορεί να γίνει με την ένοπλη αντιπολίτευση», ανέφερε ο Κέρι κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

TAGS: