Ολλανδία: Συνελήφθη τρομοκράτης με καλάσνικοφ κι εκρηκτικά | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 16:19 9 Δεκεμβρίου 2016, 16:19

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Ολλανδίας, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός επίδοξου τρομοκράτη στο Ρότερνταμ, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν καλάσνικοφ και εκρηκτικές ύλες, γεγονός που, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, υποδηλώνει πως ετοιμαζόταν για την πραγματοποίηση επίθεσης.

Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε επίσης μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που αποδεικνύει τη σχέση του με το τρομοκρατικό δίκτυο ή την προσήλωσή του στις εξτρεμιστικές ιδέες που εκφράζει.

Όπως ανακοίνωσε ο Ολλανδός εισαγγελέας, ο άνδρας που συνελήφθη είναι 30 χρονών και εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής την Τετάρτη. Ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκονται ένα πολυβόλο καλάσνικοφ, περιοδικά, τέσσερις κούτες με ισχυρές εκρηκτικές ύλες, κινητά τηλέφωνα, καθώς και 1.600 ευρώ, τα οποία βρίσκονται δίπλα σε μία σημαία του ISIS.

Ο 30χρονος βρισκόταν υπό παρακολούθηση για δύο εβδομάδες. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την αποκάλυψη από τις βελγικές αρχές ενός πυρήνα υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είχαν αναλάβει το ρόλο των στρατολόγων πολεμιστών από χώρες της δύσης.