Τρόμος στη Γαλλία για «χτύπημα» τζιχαντιστών τα Χριστούγεννα | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:24 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:24

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι οι Γάλλοι, ύστερα από την προειδοποίηση της Europol ότι οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στο «μάτι» την γηραιά ήπειρο στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής αστυνομίας, οι ισλαμιστές τρομοκράτες αναμένεται να εντείνουν τη δράση τους, καθώς υφίστανται σημαντικά πλήγματα σε Συρία και Ιράκ.

Η Europol επισημαίνει πως πολλοί τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη, ενώ αρκετές δεκάδες ικανοί για χτυπήματα μπορεί να βρίσκονται ήδη στην Γηραιά Ήπειρο.

Στο μεταξύ, η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, δείχνει πως το 71% των Γάλλων φοβούνται ότι μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η χώρα τους θα δεχτεί τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa πoυ διεξήχθη για το βαρόμετρο Fiducial de la Securite, οι Γάλλοι που βιώνουν στο πετσί τους τα τελευταία χρόνια τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη χώρα, θεωρούν ότι η χώρα τους θα δεχτεί τρομοκρατικό κτύπημα ενόψει των γιορτών.

Για το 71% των Γάλλων,το γεγονός ότι οι βετεράνοι της Συρίας βρίσκονται ήδη στο γαλλικό έδαφος αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ το 67% θεωρεί πως στις εορταστικές εκδηλώσεις, ο κίνδυνος είναι σαφέστατα πιο μεγάλος.

Για το 78% των πολιτών, οι γαλλικές αρχές θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη διάρκεια του ΕURO, δηλαδή να υπάρξουν ζώνες ασφαλείας σε συγκεκριμένες περιοχές.

TAGS: