Πολιτική

Κουρουμπλής για ΠΝΟ: Δεν μπαίνω στη λογική της επιστράτευσης

Κουρουμπλής για ΠΝΟ: Δεν μπαίνω στη λογική της επιστράτευσης
Σαφείς αιχμές του υπουργού Ναυτιλίας κατά των ναυτεργατών λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας.

Την πρόθεση της κυβέρνησης πως “η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια” εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προειδοποιώντας τους απεργούς της ΠΝΟ.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε “ότι δεν μπαίνει στη λογική της επιστράτευσης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Συμβούλιο Νησιωτικής που ζητά η αντιπολίτευση. Εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση καθώς “ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους”. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρά τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή ότι δεν θα εξομοιωθεί η φορολογία των ναυτικών ούτε θα υπάρξει η αύξηση του 3% όπως ζητούσε η ΠΝΟ, τώρα θέτουν νέα αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία. Πάντως δεν απέκλεισε να στείλει και ο ίδιος γραπτή διαβεβαίωση όπως ζητούν οι συνδικαλιστές των ναυτικών.

Επιμένει η ΠΝΟ

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες τονίζοθν πως θέλουν γραπτές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο που θα αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα φορολογικά τους. Σημειώνεται πως για τις 10:30 σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη της ΠΝΟ στο πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ” στο λιμάνι του Πειραιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments