«Παράθυρο» Κουρουμπλή για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 19:18

«Υπομονή μέχρι αύριο το πρωί» σε σχέση με την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός άφησε εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, την ώρα που τα επεισόδια μεταξύ αυτών και των αγροτών που απαιτούν να μεταφερθούν τα προϊόντα τους από την Κρήτη στην ενδοχώρα, πυκνώνουν. 

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως πιστεύει ότι θα πρυτανεύσει η λογική, από τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν επανδρώνεται και ένα δεύτερο πλοίο ασφαλείας προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες, απάντησε ότι ο νόμος απαιτεί την ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Κάνουμε ότι μπορούμε και αυτό το κατανοεί και η κοινή γνώμη. Χρειάζεται ψυχραιμία» πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης: «Προσπάθησα μία εβδομάδα να επικρατήσει η λογική και ακολούθησα ήπιους τόνους. Θεωρώ ότι αύριο τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που όλοι θα καταλάβουν πως η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βάλουμε τους ναυτικούς να μαλώνουν με τους νησιώτες» είπε και σημείωσε με νόημα ότι «αν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει». 

Εν τω μεταξύ, αγρότες και ναυτικοί ήρθαν σε σύγκρουση το απόγευμα της Πέμπτης, με το σκηνικό στο λιμάνι του Ηρακλείου να μυρίζει «μπαρούτι». Συγκεκριμένα, αγρότες θέλησαν να λύσουν τους κάβους του πλοίου Blue Star, το οποίο είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες προέβαλαν αντίσταση στο αίτημα των παραγωγών να φορτωθεί το πλοίο ασφαλείας με προϊόντα και να αποπλεύσει για Πειραιά.

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο, οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με τους ναυτεργάτες να απαντούν με ρίψεις νερού.

TAGS: