Συνεχίζεται σε έντονο κλίμα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 10:20

Εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017 όπου αναμένεται να μονοπωλήσει η διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια, με τοποθετήσεις βουλευτών.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Ρίζος κατηγόρησε όσους επιτίθενται στη κυβέρνηση ότι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» και τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια της για ενίσχυση όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ισοπέδωσαν οι προηγούμενες πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε «ομολογία ήττας τις χθεσινές πομπώδεις παροχολογίες του πρωθυπουργού προς τους πενόμενους συνταξιούχους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, υποστήριξε ότι «μόνο ως πρόκληση και κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί το κυβερνητικό διάγγελμα που δίνει ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα στους συνταξιούχους».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έκανε έκκληση στους ναυτεργάτες να προβληματιστούν σε ότι αφορά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τους διαβεβαιώνοντας ότι τα «αιτήματα αιχμής τους έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης».

«Το αίτημα τους επιλύθηκε πριν ξεκινήσει η απεργία τους. Καθαρά χθες ο κ. Τσακαλώτος αποσαφήνισε με τον πιο επίσημα τρόπο, από το βήμα της Βουλής, ότι δεν πρόκειται να εξομοιωθούν οι Έλληνες ναυτικοί με τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους», τόνισε ο κ. Δρίτσας.

TAGS: