Πολιτική

Τζανακόπουλος; Δεν παίρνουμε πίσω τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τζανακόπουλος; Δεν παίρνουμε πίσω τις εξαγγελίες Τσίπρα
Έμμεση αναφορά του κυβερνητικού εκπρόσωπου πως το διάγγελμα του πρωθυπουργού έγινε χωρίς να είναι σε γνώση των δανειστών.

“Δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω της εξαγγελίες για τα βοηθήματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός” είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινό του διάγγελμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Star την Παρασκευή, επισήμανε ότι “τέτοιες πιέσεις δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, και πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαθέσει όπως νομίζει τις δαπάνες της και το πλεόνασμα της”. 

Σε ερώτηση αν γνώριζαν οι δανειστές αυτή την απόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Τώρα όλοι το γνωρίζουν”.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί νέα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος. “Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά την λήξη του προγράμματος” επισήμανε.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά “θα βρεθεί σημείο ισορροπίας ανάμεσα στον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, και αν βρεθεί σημείο ισορροπίας αυτό δεν θα είναι νέα μέτρα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments