Πολιτισμός

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καταδικάζει την επίθεση στον Ιανό

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καταδικάζει την επίθεση στον Ιανό
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τις εκτεταμένες φθορές που υπέστη το βιβλιοπωλείο Ιανός.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τις εκτεταμένες φθορές που υπέστη το βιβλιοπωλείο Ιανός κατά τη χθεσινή (σ.σ. 7-12-16) διαδήλωση από ομάδα ατόμων που προφανέστατα έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

Παράλληλα αδυνατεί να κατανοήσει την απουσία και την «αδυναμία» των αρχών που υπάγονται και εποπτεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιτελέσουν το έργο τους προστατεύοντας έναν χώρο που προάγει το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Η βαρβαρότητα υποθάλπεται και εκτρέφεται από την ατιμωρησία και την αδιαφορία που επιδεικνύει μέρος του πολιτικού κόσμου απέναντι σε παρόμοιες πράξεις. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και θυμίζουμε πως η υγιής κοινωνία αντιδρά όταν άτομα ή ομάδες θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και αυτοαναγορεύονται σε τιμητές και τιμωρούς.

Το βιβλίο δεν έχει κομματική ή ιδεολογική ταυτότητα. Επιθέσεις και φθορές στον φυσικό του χώρο -το βιβλιοπωλείο- παραπέμπουν σε πολύ συγκεκριμένες εποχές που ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα αναβιώσουν. Είναι καθήκον όλων -αλλά πρώτιστα της συντεταγμένης πολιτείας- να το προστατεύσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments