«Κάθε ευχή και ένα τραγούδι» τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Δεκεμβρίου 2016, 15:38

Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. 

Τη μουσική διεύθυνση έχει η Ρόζη Μαστροσάββα. Με τους 230 χορωδούς του συνόλου συμπράττουν η ροκ μπάντα γονέων της Rosarte 40 something και οι μουσικοί Λίλιαν Εσίποβα (άρπα) και Ολυμπία Ζαφειροπούλου (νταούλι). Στο πιάνο συνοδεύουν η Τζένη Σουλκούκη και η Μυρτώ Ακρίβου. Η διδασκαλία των τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1 & 2 έγινε από την Όλγα Αλεξοπούλου, ενώ τα τμήματα παιδικού και παιδικού-νεανικού δίδαξε η Ρόζη Μαστροσάββα.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Eurobank.

Τα Χριστούγεννα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για πλήθος συνθέτες αλλά και για απλούς πιστούς που ύμνησαν τα Χριστούγεννα μέσα από λαϊκές μελωδίες και αυτοσχέδιους συχνά σκοπούς οι οποίοι πέρασαν από στόμα σε στόμα και τραγουδιούνται μέχρι τις μέρες μας σε κάθε γωνιά της υφηλίου από μεγάλους και –κυρίως– από μικρούς.

Η συναυλία της Rosarte στο Μέγαρο είναι ένα εορταστικό οδοιπορικό σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, με αγαπημένα τραγούδια που αντηχούν, τις μέρες των γιορτών, στις γειτονιές του κόσμου. Ποιος δεν ξέρει την «Άγια νύχτα», τα «Τρίγωνα κάλαντα» ή το «Χαίρε η γη»; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη κάλαντα από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κ.ά.

Από το εορταστικό πρόγραμμα της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Rosarte δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια τα σπιρίτσουαλ των αφροαμερικανικών κοινοτήτων, οι οποίες φημίζονται για τη μεγάλη τους παράδοση στη χορωδιακή θρησκευτική μουσική, ούτε και οι τζαζ συνθέσεις. Έτσι, σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει επίσης τη Μικρή τζαζ λειτουργία, έργο του σύγχρονου βρετανού συνθέτη Μπομπ Τσίλκοτ. Αλλά και η ροκ έχει τη δική της θέση στο πρόγραμμα της βραδιάς, με το τραγούδι «Little Saint Nick» που έγραψαν τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος The Beach Boys, Μπράιαν Ουίλσον και Μάικ Λαβ.

Οι νεαροί τραγουδιστές της Rosarte θα ερμηνεύσουν επίσης διασκευές για χορωδιακό σύνολο δημοφιλών έργων της κλασικής μουσικής, όπως τον «Κανόνα σε ρε μείζονα» του Πάχελμπελ, αλλά και πρωτότυπες πολυφωνικές συνθέσεις βασισμένες στην εκκλησιαστική υμνογραφία, όπως το χορωδιακό «Μέλαινά ειμι» από το Άσμα Ασμάτων που υπογράφει ο σπουδαίος τσελίστας και συνθέτης Πάμπλο Καζάλς.

Συντελεστές
«ΚΑΘΕ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»
Συμμετέχουν: 
H Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE (230 χορωδοί τεσσάρων τμημάτων)

Η ροκ μπάντα γονέων της ROSARTE
40 something
Γιάννης Μαλαφής ηλεκτρική κιθάρα
Βαγγέλης Μιχαλάτος ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Κόκκινος ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Λαχανάς κρουστά, καχόν
Πόλις Αδαμαντόπουλος, πλήκτρα

Mαζί τους, η Λίλιαν Εσίποβα (άρπα)
και η Ολυμπία Ζαφειροπούλου (νταούλι)
Συνοδεύουν στο πιάνο
Τζένη Σουλκούκη, Μυρτώ Ακρίβου

Διδασκαλία τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1& 2
Όλγα Αλεξοπούλου
Διδασκαλία τμημάτων παιδικού και παιδικού-νεανικού
Ρόζη Μαστροσάββα
Μουσική διεύθυνση
Ρόζη Μαστροσάββα

info
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 20:30 – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων
8 € (Ζώνη Γ), 13 € (Ζώνη Β), 19 € (Ζώνη Α), 25 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 4,5 €
Πολύτεκνοι, 65+: 6 €

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

TAGS: