Ζώδια

Το γλωσσάρι του έρωτα

Το γλωσσάρι του έρωτα
​Κάθε εποχή έχει και τον δικό της τρόπο να μιλήσει για τον έρωτα. Πότε άκρως ποιητικά, πότε με έναν τρόπο που φαντάζει κυνικός ενώ στην πραγματικότητα βγάζει προς τα έξω πόνο. Αυτή η εποχή που ζούμε είναι περίπλοκη επικοινωνιακά. Δεν είναι εύκολο να εκφραστεί ο έρωτας απλά, τα μηνύματα είναι πολυσήμαντα και αυτό γιατί ο παράξενος γραπτός λόγος του texting έχει μπει στην ζωή μας, με τα emoji και όλα αυτά τα ιερογλυφικά και από την άλλη γιατί δεν έχουμε καθαρό στίγμα. Δεν είμαστε ούτε cool ούτε ρομαντικοί, ούτε στα χρόνια της χειραφέτησης ούτε στην εποχή της αθωότητας. Το γλωσσάρι του έρωτα αλλάζει όσο κι αν ο έρωτας παραμένει ο ίδιος. Για να δούμε τι εξελίξεις υπάρχουν στην πιο παράξενη και πιο συμβολική αργκό, στην αργκό του έρωτα.

​Βασανάκι (το)

Το βασανάκι είναι το μωράκι, ο έρωτας, αυτό το πλάσμα που μας παιδεύει γλυκά και δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κυριαρχία του. Συνήθως το λένε οι άντρες για τις γυναίκες, αλλά ΟΚ, και οι άντρες μπορούν να γίνουν βασανάκια.

Κάρχιες (οι)

Την έχουμε λατρέψει αυτήν την έκφραση! Είναι η τέρμα αργκό για τις κάργιες, τις γυναίκες που είναι ψηλομύτες, κάνουν νάζια, είναι υπολογίστριες. Και γιατί είναι όμορφη αυτή η λέξη; Γιατί δείχνει πολύ χιούμορ, πολύ πόνο και πολύ μεγάλη διάθεση κατάκτησης. Τίποτα δεν είναι απλό στον κόσμο, και η αργκό είναι πολύ περίπλοκη, ειδικά στον έρωτα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments