Αθλητισμός

“Αυτή ήταν η ντροπή του Ολυμπιακού” – “Το λάθος του Μαρινάκη είναι αυτό που δεν έκανε ο Κόκκαλης”!

“Αυτή ήταν η ντροπή του Ολυμπιακού” – “Το λάθος του Μαρινάκη είναι αυτό που δεν έκανε ο Κόκκαλης”!
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Χαλάς, δημοσιογράφος στο ΦΩΣ, με αφορμή την ήττα τού Ολυμπιακού από τον ΑΠΟΕΛ.

Η κριτική και το λάθος του Μαρινάκη, ο Μπέντο που οφείλει να παρουσιάσει άμεσα έργο, η κακή διαχείριση του Τσόρι, οι πιτσιρικάδες τού Ολυμπιακού και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, σε μία συνέντευξη – ποτάμο!

“Δεν είδα κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι στην Κύπρο, από ό,τι είδε όλος ο κόσμος. Υπάρχει θέμα στην επιθετική λειτουργία, στην αμυντική λειτουργία, σε μονάδες παικτών. Το θέμα είναι, επειδή όλα αυτά πάντα έχουν αντίκτυπο στο πρόσωπο του προνητή, ότι ο Μπέντο δέχεται κριτική εδώ και καιρό. Η κριτική ξεκίνησε από κάποιες άθλιες εμφανίσεις, συνεχίστηκε με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις περιπτώσεις Τσόρι και Μάριν και δημιούργησε σε ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών δυσαρέσκεια”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γ. Χαλά, για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Ειδικά για την περίπτωση του Τσόρι, τι έχεις να πεις;

“Καλώς ή κακώς δεν μπορεί να χρεώσει το παραμικρό στον Τσόρι. Άρα σε έναν παίκτη με την προσφορά και την κλάση του, αλλά και με βάση το γεγονός ότι είναι ο υπεύθυνος για την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους, θα έπρεπε να του είχε φερθεί διαφορετικά. Οτιδήποτε στραβό συμβαίνει σε μία ομάδα, υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει: Έχεις ένα μπάτζετ που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από του δεύτερου, του ΠΑΟΚ. Αναφέρομαι στο μισθολογικό κομμάτι. Όταν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από τους εγχώριους αντιπάλους, οφείλεις να παρουσιάσει κάτι αντάξιο της διαφοράς αυτής. Δεν θα γίνεις Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν γίνεται να ζορίζεσαι με συγκεκριμένες ομάδες όταν μπορείς με καλή διαχείριση να κάνεις 28-29 ακόμα και 30 νίκες στο πρωτάθλημα, για παράδειγμα”.

Πώς είδες τη φετινή παρουσία στους ομίλους;

“Οι ομάδες τού Γιουρόπα Λιγκ φέτος στον όμιλο, δεν είχαν καμιά σχέση ποιοτικά και οικονομικά μαζί του. Η φετινή Αστάνα, που δεν έχει καμιά σχέση ποιοτικά με την περσινή και η Γιουνγκ Μπόις, δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Ολυμπιακό. Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει το παράδοξο ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του, να είναι εκείνος που δεν χωράει στο δικό σου ρόστερ εδώ και δύο χρόνια. Δεν γίνεται να μην μπορείς να στριμώξεις τον ΑΠΟΕΛ”.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό;

“Αν ενώσουμε αυτά μαζί με όλες τις εκτός έδρας εμφανίσεις φέτος, προκύπτει κοινός παρανομαστής: Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας δεν βρίσκει λύσεις, δεν παίρνει πράγματα από τους παίκτες του. Περιμένει ένα στημένο, ένα λάθος του αντιπάλου, περιμένει να τον ξελασπώσουν. Δηλαδή περιμένει ο προπονητής από τους παίκτες να τον βοηθήσουν και όχι το αντίθετο. Και δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Το κομμάτι της ευθύνης τού προπονητή είναι αυτονόητο και δεδομένο σε οποιαδήποτε ομάδα. Βέβαια αυτός ο προπονητής τα βρήκε λίγο δύσκολα”.

Τι εννοείς;

“Αρχές Αυγούστου επισημοποιήθηκε η πρόσληψή του και η ομάδα είχε θέματα. Δεν παρέλαβε τόσο μεγάλο χάος όμως, όσο βολεύει κάποιους να το παρουσιάζουν. Η μπάλα χάθηκε στο διάστημα που βρέθηκε ο Βίκτορ στην ομάδα. Και χάθηκε γιατί προφανώς δεν κόλλησε στα αποδυτήρια ο Ισπανός. Είναι πολυ δύσκολο να τον αποδεχτείς ως πρώτο προπονητή, κάποιον που ήταν βοηθός. Χώρια το ότι είναι διαφορετικά τα καθήκοντά σου ως βοηθός και ως αφεντικό που αποφασίζει για τα πάντα”.

Τον Μπέντο πώς τον αξιολογείς;

“Ο Σεμπά, για παράδειγμα, είναι καλύτερος από πέρσι, αυτό είναι θετικό. Δεν είναι βέβαια αυτό που ονειρεύομαι για τον Ολυμπιακό, αλλά η εικόνα του είναι πιο αποτελεσματική. Από την άλλη, από τις 7 μεταγραφές που έγιναν επί Μπέντο, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει πράγματα μόνο από τους Μάρτινς και Ελιονούσι. Οι υπόλοιποι δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Άρα ο Ολυμπιακός βασίζεται στον περσινό κορμό του, κάτι που σημαίνει ότι δεν παρέλαβε χάος ο Μπέντο αλλά μία ομάδα με απλώς είχε κακή ψυχολογία”.

Τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

“Όταν έχεις αρχίσει να εδραιώνεσαι στη συνείδηση του κόσμου, κάτι πρέπει να δείξεις. Αυτό το πράγμα περιμένει ο κόσμος, φτάνουν Χριστούγεννα και ακόμα δεν έχει φανεί τίποτα. Το πιο οργανωμένο σχήμα που έχει παρουσιάσει ο Ολυμπιακός κάποιες φορές, είναι ο Φορτούνης από τον άξονα να δίνει διαγώνια πάσα στον Σεμπά και αυτός να γυρίζει την μπάλα και για να μπει γκολ. Αυτή η φάση είναι δουλεμένη, αλλά είναι μία. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλο το φάσμα του παιχνιδιού. Μία φάση στην Κύπρο ήταν αρκετή για να διαλύσει 3 παίκτες, κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Σωτηρίου. Μόνο που ο Ολυμπιακός είχε και πέρσι αυτή την άμυνα. Δεν έχει βρει τις ισορροπίες του. Όταν ο προπονητής δίνει δικαιώματα, για να γυρίσει αυτό το χαρτί πρέπει άμεσα να γίνει κάτι: Στα επόμενα 4 – 5 ματς πρέπει να ρολάρει ο Ολυμπιακός, δεν έχει και την Ευρώπη να τον αποσυντονίσει. Επίσης το κομμάτι “δεν έχει ρυθμό” έχει καταρρεύσει”.

Για την αξιοποίηση των πιτσιρικάδων ποια είναι η άποψή σου;

“Ο Μπέντο έχει κάνει πράγματα, πιστεύει στους πιτσιρικάδες. Ενδεχομένως να προκύψει μεγάλο κέρδος μεσοπρόθεσμα, γιατί προς το παρών δεν έχει κερδίσει από τους μικρούς, πλην του Ρέτσου. Από ανάγκη ένας στόπερ πήγε αριστερά, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμα προσφέρει τόσο ώστε να είναι κερδισμένος ο Ολυμπιακός. Δεν είμαι από αυτούς που λένε να φύγει ή να μείνει. Αλλά αυτό που ζητάει ο κόσμος, είναι καλό ποδόσφαιρο και εκεί που κατά τεκμήριο θεωρήσαι ανώτερος, να το αποδεικνύεις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει πώς θα αξιοποιήσει τα χρήματα και τους παίκτες του. Αν υπάρχουν παίκτες που δεν κάνουν, να βρούνε καλύτερους”.

Το θέμα του Μπέντο πάντως, είναι ανοιχτό.“Όσο υπάρχουν αυτά τα χάλια, θα είναι ανοιχτό. Αλλά υπάρχει και το άλλο σκέλος. Δεν είναι ντροπή να είναι σκασμένος ο οπαδός του Ολυμπιακού. Ούτε παράλογο είναι να κάνεις κριτική στην ομάδα σου, ακόμα και όταν έχεις προκριθεί. Ντροπή όμως είναι να έχεις ξεχάσει τις σημαίνει πρωτάθλημα, να γυρνάς με ταξί μετά τους αγώνες, να σου βγάζουν τις κεραίες από την τηλεόραση και εσύ να ασχολείσαι με αυτόν που σε έχει εκτός πρωταθλήματος και εκτός συναγωνισμού και σου ρίχνει 2-3 γκολ κάθε φορά τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι ντροπή λοιπόν να κάνεις κριτική στον Ολυμπιακό. Πολλοί είναι γκρινιάρηδες ή δεν έχουν προλάβει να ζήσουν έντονες καταστάσεις στον Ολυμπιακό. Όταν είχαμε τον Προτάσοφ και μας έπαιρναν τα πρωταθλήματα ο Βαζέχα και ο Δημητριάδης. Δεν πρέπει ποτέ να χάσεις τη διάθεση και το δικαίωμα για κριτική. Αν δεν το κάνεις, δεν θα γίνεις καλύτερος”.

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments