Αθλητισμός

Πρόκριση μέσω… Αζερμπαϊτζάν

Πρόκριση μέσω… Αζερμπαϊτζάν
Ο ΠΑΟΚ το έκανε το χρέος του στην Ευρώπη και πέρασε από τους ομίλους. Έστω μέσω… Αζερμπαϊτζάν και με τη βοήθεια της Φιορεντίνα (που κέρδισε την Καραμπάχ, αλλά αρκούσε και να μην χάσει…), ο Δικέφαλος νικώντας με 2-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς πήρε το 2ο εισιτήριο του ομίλου για τους «32» του Europa League.

Θα μπορούσε να το έχει κάνει και πιο εύκολα, αλλά το έκανε πιο… ΠΑΟΚτσήδικα!

Εκεί που πριν ένα μήνα μετά την ήττα από την Καραμπάχ στην Τούμπα με 0-1 όλοι θεωρήσαμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν με το 1,5 πόδι εκτός συνέχειας, ο Δικέφαλος έφερε τα πάνω κάτω.

Ευνοήθηκε και από τα άλλα αποτελέσματα, αλλά με 2Χ2 νίκες (πρώτα μέσα στη Φλωρεντία με 3-2 επί της Φιορεντίνα και μετά με 2-0 επί της Σλοβαν Λίμπερετς στην Τούμπα) έφερε τα πάνω κάτω. Και τελικά προκρίθηκε για 4η φορά στην ιστορία του (μετά το 2010, το 2011 και το 2013) στους «32» του Europa League προσδοκώντας να φτάσει ακόμη παραπέρα.

Γιατί όχι και μέχρι εκεί που είχε φτάσει τη σεζόν 1973-74 όταν σημείωσε την πιο μεγάλη του ευρωπαϊκή διάκριση προχωρώντας μέχρι τα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων!Δύσκολο; Σαφώς!Αλλά ΠΑΟΚ είσαι… Γιατί όχι;

(Αφήστε με στο κάτω κάτω να κάνω κι εγώ όνειρα όπως πολλοί φίλοι της ομάδας…)

Σε μία δύσκολη περίοδο και εν μέσω κρίσης, ο ΠΑΟΚ απάντησε αγωνιστικά με πειστικότητα και με μία νίκη (2-0) επί της Σλόβαν Λίμπερετς, που συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο (στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα) πήρε, όχι μόνο την πρόκριση για τους «32» του Europa League, αλλά και «οξυγόνο» για να ανασάνει καλύτερα.

Ο Δικέφαλος χρειάζεται μία σειρά καλών αποτελεσμάτων με νίκες στα τρία ματς που μένουν μέσα στο 2016 (με Πλατανιά εντός και με Πανελευσινιακό και Κέρκυρα εκτός) για να κλείσει θετικά τη χρονιά και να μπει μετά με φόρα στο 2017 για να καλύψει όσο μπορεί από το χαμένο έδαφος.

Η ομάδα πρέπει να πάρει την απαιτούμενη ψυχολογία στα επόμενα ματς για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της που κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τα στραβά αποτελέσματα και το κλίμα που δημιουργήθηκε.

Η διάρκεια και η συνέπεια είναι το ζητούμενο και αυτά έλειψαν από τον ΠΑΟΚ έως τώρα φέτος. Αν τα αποκτήσει, σίγουρα θα πάει καλύτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments