Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση του «Noor-1» | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2016, 17:55 10 Δεκεμβρίου 2016, 17:55

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης – αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ – με το πλοίο «Noor-1» που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βήματος, προ ολίγων ημερών δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για την επιτάχυνση της έκδοσης των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τρεις Τούρκους και Βέλγους επιχειρηματίες που θεωρούνται χρηματοδότες του φορτίου.

Την ίδια ώρα, σε νεότερη έγγραφη αναφορά του 42χρονος βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση περιγράφει κι άλλες κινήσεις των χρηματοδοτών της ηρωίνης στην Αθήνα, συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Ιλίσια και άλλα σχετικά. Επιπλέον μιλά για «δοκιμαστικό» ταξίδι της μεταφοράς ηρωίνης με άλλο πλοίο!

Ακόμη στα πλαίσια αιτήματός του για να αποφυλακισθεί και να τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα (λόγω των πληροφοριών που έχει δώσει) αναφέρθηκε σε περιστατικό με ύποπτες κινήσεις κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη, για το οποίο υπάρχει καταγραφή στο δελτίο συμβάντων.

Παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία για τον ρόλο ενός ιδιώτη – με κατάστημα πώλησης ελαστικών – στον οποίο φέρεται ότι του είχε ανατεθεί η προσέγγιση δικαστικών λειτουργών για την ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων! Επίσης φέρεται να έχουν υπάρξει καταθέσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση που αναφέρονται στο ενδεχόμενο το «Noor-1» να μετέφερε και τρίτο τόνο ηρωίνης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε βαλκανική χώρα και προοριζόταν για πληρωμές Ελλήνων και ξένων διακινητών.

Από τη διετή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκαν 35 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους έλληνες εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών στην Αθήνα και στη Μέση Ανατολή, τούρκοι διακινητές, ινδοί – μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου που φέρεται να είχαν σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του «Noor-1» από το Ντουμπάι στη Βλύχα της Ελευσίνας μέσω του Περσικού.

Τον περασμένο Αύγουστο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη πέντε άτομα, επέβαλε πολυετείς καθείρξεις σε δεκάδες ενώ αθώωσε μέλη του πληρώματος. Ενα βασικό ζητούμενο για τους δικαστικούς λειτουργούς είναι να προσδιορισθούν οι χρηματοδότες του φορτίου.

TAGS: