Κατρούγκαλος: Σταδιακά προς το καλύτερο οι συντάξεις | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2016, 08:40

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δείχνουν «τη σταθερή αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να παραμείνει στη γραμμή που έχει εξαρχής χαράξει υπέρ των αδυνάμων» και δίνουν ένα σήμα ότι «δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πιέσεις που θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητες πέρα της συγκυρίας της οικονομικής και κυρίως σε κατεύθυνση που πρόκειται να βλάψει την ελληνική οικονομία», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός εκφράζει την προσωπική του ικανοποίηση για τη λήψη μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, σημειώνοντας πως τώρα που η οικονομία ανακάμπτει θα αρχίσουν και οι συντάξεις σιγά- σιγά να αναπροσαρμόζονται προς το καλύτερο. 

«Μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει να μοιράσουμε τα βάρη της κρίσης με δικαιότερο τρόπο, να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους, τώρα ήρθε η ώρα όχι πια τα βάρη αλλά τα οφέλη που έχουμε από την προσπάθεια αυτή να τα μοιράζουμε πάλι με δίκαιο τρόπο, πάλι έχοντας στο μυαλό μας τους πιο αδύναμους» επισημαίνει.

Επαναλαμβάνει, τέλος, πως δεν υπάρχει αναπροσαρμογή των συντάξεων, αλλά διανομή κοινωνικού πλεονάσματος, που δείχνει ότι αυτές οι προσπάθειες των δυο χρόνων αποδίδουν.

TAGS: