Πολιτική

Ο Θεοδωράκης επιμένει για μικρότερο κράτος

Ο Θεοδωράκης επιμένει για μικρότερο κράτος
Επίθεση του επικεφαλής του Ποταμιού στον Πάνο Καμμένο με αφορμή τα όσα έγιναν στο Καστελόριζο.

Στη μείωση του κράτους εστίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017. 

“Περίμενα ο κ. Καμμένος να λουφάξει και να μην αναφερθεί στην εκδρομή των χρυσαυγιτών με τους ΑΝΕΛ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο”, σημείωσε χαρακτηριστικά αρχίζοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017.

Επανέλαβε ακόμη την πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελθείσες από τον πρωθυπουργό παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι εάν η κυβέρνηση ένιωθε ότι χρωστά χρήματα σε κάποιους, έπρεπε να σκεφθεί επίσης τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων και την ίδρυση πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

“Η αποεπένδυση έχει τσακίσει τη χώρα. Πρέπει να σταματήσει η ευκολία με την οποία αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ελλάδα, με μια νυχτερινή τροπολογία ή μια υπουργική απόφαση”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους φοροφυγάδες και στους “φοροφαγάδες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Πρότεινε ακόμη ο λογαριασμός για πρόσωπα τα οποία καταστρέφουν δημόσια περιουσία θα πρέπει να πληρώνεται με νόμο από τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ζήτησε ακόμη την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ενώ ο προϋπολογισμός της Βουλής να περάσει στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments