Τα μεσάνυχτα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2016, 08:25

Tα μεσάνυχτα αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.


Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στη «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών και ειδικότερα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Βουλής, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 14.00 το μεσημέρι, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να αρχίζουν μετά τις 15.00.


Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.


Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, από το βήμα της Βουλής, εκτίμησε ότι η υπεραπόδοση των εσόδων του 2016 θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η ύφεση τελείωσε στο β’ τρίμηνο του έτους.


Μέσα στον επόμενο χρόνο, ο στόχος είναι η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται μόνη της από τις αγορές και το 2018 να βγει από την επιτροπεία, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο δεύτερος στόχος είναι η έμφαση στην καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας και γι’ αυτό δίνονται 1,25 δισ. ευρώ για κοινωνικές δαπάνες και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.


Τέλος, υποστήριξε ότι το 2017 θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, αφενός με την μείωση δαπανών στα υπουργεία και αφετέρου με την ευρύτερη χρήση πλαστικού χρήματος.

TAGS: