Πολιτική

ΥΠΕΞ: Ακατανόητο το αίτημα Κουμουτσάκου για σύγκλιση του ΕΣΕΠ

ΥΠΕΞ: Ακατανόητο το αίτημα Κουμουτσάκου για σύγκλιση του ΕΣΕΠ
Δε συντρέχει λόγος για σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

“Ανούσιο και ακατανόητο” χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών το επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΝΔ και του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου για σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με αφορμή την πρόσφατη προκλητικότητα της Τουρκίας και το Κυπριακό.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο σημειώνεται πως “έχει ήδη πραγματοποιηθεί, προ πολλού, ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός των ετήσιων συνεδριάσεων του ΕΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν, από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, δύο ενημερώσεις, επτάωρης διαρκείας συνολικά, προς μέλη της Βουλής των Ελλήνων, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν με εξαντλητικές λεπτομέρειες οι τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.”

Το υπουργείο του Νίκου Κοτζιά συνεχίζει λέγοντας πως για το Κυπριακό “τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Κασουλίδη, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης που διοργανώθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο Μάιο.

Υπό το φως των ανωτέρω και δεδομένου και ότι έχει ήδη γίνει γνωστό ότι, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι αλλεπάλληλες εκτός Ελλάδος υποχρεώσεις του υπουργού Εξωτερικών, θα συγκληθεί το ΕΣΕΠ, είναι άνευ νοήματος η ανούσια και ακατανόητη δημόσια επανάληψη του αιτήματος σύγκλησης του Συμβουλίου” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments