Αθλητισμός

Δήλωση που θα συζητηθεί από Μπερτομέου: «Εγώ φταίω που έχασε η ΤΣΣΚΑ από την Φενέρ»!

Δήλωση που θα συζητηθεί από Μπερτομέου: «Εγώ φταίω που έχασε η ΤΣΣΚΑ από την Φενέρ»!
Πώς βοήθησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το «αφεντικό» της Ευρωλίγκα;

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παρακολούθησε δια ζώσης τον αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Φενέρμπαχτσε και σε δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη της ήττας των Πρωταθλητών Ευρώπης, καθώς όπως παραδέχθηκε, είναι γκαντέμης για τους γηπεδούχους!

Αναλυτικά όσα είπε στο rsport.ru για το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ – Φενέρ, για την πορεία της Ευρωλίγκα, αλλά και για τις αλλαγές που θα υπάρξουν.

Για το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Φενέρμπαχτσε: “Εγώ φταίω για την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπου κι αν πάω φέτος, ο γηπεδούχος χάνει. Αυτό κρατήστε το στο μυαλό σας για το μέλλον, για να ξέρετε τι θα γίνει στα παιχνίδια που θα δω από κοντά (γελάει). Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, έμοιαζε σαν επανάληψη του τελικού του Βερολίνου”.

Για την πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην EuroLeague: “Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ένα μικρό προβάδισμα, γιατί δεν άλλαξε πολλά από πέρσι. Κράτησε τον ίδιο κορμό παικτών, έχει τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους ηγέτες στο παιχνίδι της. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη παιχνίδια μπροστά μας, οπότε δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι θα δούμε εκπλήξεις στη διάρκεια της regular season”.

Για τα συμπεράσματα που βγάζει η EuroLeague για το νέο format: “Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να είμαστε ακριβείς στα συμπεράσματά μας. Κάποιες ενδείξεις που έχουμε πάντως είναι πολύ θετικές. Υπάρχει αύξηση του ανταγωνισμού, του ενδιαφέροντος από την πλευρά του κόσμου και της τηλεόρασης. Τα παιχνίδια κρίνονται με μικρές διαφορές, τα ντέρμπι είναι περισσότερα, οι αγώνες απρόβλεπτοι. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα του προϊόντος και ακόμη περισσότερο με την αύξηση στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο”.

Για τα παράπονα των προπονητών πως δεν υπάρχει χρόνος για να προετοιμάσουν τα παιχνίδια, όπως θέλουν: “Τους καταλαβαίνουμε, αλλά από την άλλη, οι παίκτες απολαμβάνουν περισσότερο το νέο format γιατί παίζουν διαρκώς. Κι αυτό είναι που μετράει, όπως επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος απολαμβάνει περισσότερο τα παιχνίδια”.

Για την αύξηση του αριθμού των ομάδων στη διοργάνωση: “Δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα αυτή τη στιγμή. Το να δούμε περισσότερες ομάδες, 24 για παράδειγμα, στην EuroLeague δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια”.

Για την αλλαγή στα κριτήρια επιλογής των ομάδων: “Δεν θα αλλάξει κάτι. Είναι γνωστό πως έντεκα (11) ομάδες έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης η ομάδα που θα κατακτήσει το EuroCup, την VTB League, την Aba Liga, την Μπουντεσλίγκα και τη Liga Endesa”.

Για το αν θα υπάρχει wild card, όπως φέτος: “Όχι, δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, είναι κάτι που έχουμε ξεκαθαρίσει από πέρσι”.

Για το αν η Μόσχα είναι υποψήφια για το Final Four του 2019: “Έχουμε κάποιες πόλεις ως υποψήφιες για το 2019 και το 2020, με τη Μόσχα να είναι μία από αυτές. Πιστεύω ότι μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο θα ανακοινώσουμε ποια πόλη θα φιλοξενήσει το Final Four του 2019”.

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments