Αθλητισμός

“Μπαμ” από Μίγκελ Βίτορ για ΠΑΟΚ, Ίβιτς και Μίχελ!

“Μπαμ” από Μίγκελ Βίτορ για ΠΑΟΚ, Ίβιτς και Μίχελ!
Τι συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και πώς ήρθε το "διαζύγιο" με τον ΠΑΟΚ!

Για πρώτη φορά ο Μιγκέλ Βίτορ μιλάει ανοιχτά για το τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι και αποχαιρέτησε απογοητευμένος τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα. Η εξομολόγηση του Πορτογάλου αποκλειστικά στο PAOK24.Για περίπου τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ υπήρξε το δεύτερο σπίτι του και το Ωραιόκαστρο – Τούμπα έγινε γρήγορα συνήθεια, ένας τρόπος ζωής που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς πως θα άλλαζε.

Η Θεσσαλονίκη “αγκάλιασε” τον Βίτορ και την οικογένειά του και ο Πορτογάλος θα χαμογελάει πάντα στην ανάμνηση του Δικεφάλου. Ακόμη κι αν στο τέλος έμεινε μια πικρή “γεύση” στο στόμα του.

Ο Μιγκέλ Βίτορ εξομολογείται αποκλειστικά στο PAOK24:

– Δεν είναι πολύ ξεκάθαρο τι ακριβώς έγινε πέρσι το καλοκαίρι με σένα και τον ΠΑΟΚ, μήπως ήρθε η ώρα να το αποσαφηνίσουμε;

Αλήθεια, δεν θέλω να μιλήσω πολύ γι’ αυτό, γιατί ανήκει πλέον στο παρελθόν και προτιμώ να κρατήσω μόνο τις καλές στιγμές από τον ΠΑΟΚ. Κάποια άλλη στιγμή, πιο κατάλληλη, θα ξεκαθαρίσω τα πράγματα, εξηγώντας τι συνέβη στην περίπτωσή μου. Θα σου πω μόνο πως την μια μέρα είχαμε συμφωνήσει και το επόμενο πρωινό έμαθα από τον Τύπο ότι δεν θέλουν να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο.

-Μετά την αποχώρησή σου, είχες κάνει μια δημόσια τοποθέτηση, μιλώντας σε σκληρή γλώσσα για τον Λούμπος Μίχελ. Ήταν εκνευρισμός της στιγμής, το έχεις μετανιώσει;

Όχι. Ότι είπα είναι η αλήθεια. Κάθε μέρα, λάμβανα κλήσεις και μηνύματα από ελληνικά μίντια για να εξηγήσω τι συνέβη. Γι΄ αυτό και πήρα την απόφαση να κάνω μια δημόσια τοποθέτηση για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Είμαι σοβαρός και σωστός άνθρωπος, δεν μου αρέσουν οι παρεξηγήσεις και έτσι αποφάσισα να κλείσω αυτόν τον κύκλο ώστε να μπορέσω να συγκεντρωθώ στην νέα μου πρόκληση, την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος να τα ξεκαθαρίσω όλα. Μετά από τρία χρόνια με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όπου έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τον σύλλογο, θεωρώ πως άξιζα καλύτερη αντιμετώπιση.

Αλλά για να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σου: το πρόβλημά μου ήταν μόνο με έναν άνθρωπο. Με όλους τους άλλους στον σύλλογο διατηρώ μια πολύ καλή σχέση και οι περισσότεροι -μάλιστα- μου έστειλαν μηνύματα για να μου πουν ότι δεν έχουν καταλαβει γιατί έφυγα. Αλλά αυτό είναι κομμάτι του παρελθόντος και τελείωσε. Θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα στους συμπαικτες μου και να έχουν μόνο επιτυχίες.

“Δεν ήταν απόφαση του Ίβιτς να φύγω”

-Ποια ήταν η σχέση σου με τον Βλάνταν Ίβιτς και τι σου έλεγε εκείνος;

Με τον κ.Ίβιτς είχα πάντα πολύ καλή σχέση. Πάντα υπολόγιζε σε μένα και μου ζητούσε να προσπαθήσω να ξεχάσω το θέμα του συμβολαίου μου και να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου και τον χαρακτήρα μου ώστε να κερδίσουμε τα playoffs. Μου είχε πει αρκετές φορές ότι είχε μεταφέρει στον Μίχελ πως είμαι σημαντικός για την ομάδα και πως πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό μου. Όμως γνωρίζω πως δεν είναι δική του η απόφαση να φύγω από την ομάδα.

-Κλείνοντας το περασμένο καλοκαίρι τον κύκλο του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας, μετάνιωσες για την επιλογή σου αυτή;

Οχι, απόλαυσα την θητεία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν κέρδισα έναν τίτλο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, επειδή η πόλη και οι οπαδοί το αξίζουν απόλυτα. Φυσικά, το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να αλλάξει: η οργάνωση ειναι κακή και κάθε χρονο τελειώναμε αργότερα από το καθορισμένο πρόγραμμα λόγω προβημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οπως συνέβη και πρόσφατα, απ΄ότι γνωρίζω.

Επίσης, τα playoffs δεν έχουν καμία σημασία. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την διαιτησία, κάτι το οποίο απομάκρυνε τους φιλάθλους από τα γήπεδα, καθώς δεν πιστεύουν πλέον στην ισονομία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

-Τι θεωρείς ότι σου έδωσε ο ΠΑΟΚ; Τι βελτίωση είδες πάνω σου;

Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, προερχόμουν από δυο χρόνια στην Μπενφίκα όπου δεν έπαιζα τόσο πολύ, πράγμα πολύ δύσκολο για έναν παίκτη. Ένας παικτης μαθαίνει περισσότερα με παιχνίδια στα πόδια του απ’ ότι σε μια προπόνηση. Τώρα, έπειτα από τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, νιώθω καλύτερος παίκτης, με περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Πάντα έπαιζα σε ομάδες με πίεση για νίκες, οπότε αυτό το γεγονός με έκανε πιο φιλόδοξο και μου έδωσε ισχυρή θέληση να κερδίσω κάθε παιχνίδι. Ειλικρινά νιώθω ότι παίζω το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας μου…

“Με τα χρήματα που ξοδεύει ο κ.Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει κάτι…”

-Είπες πως μετάνιωσες που δεν κέρδισες έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Τι έλειψε απ΄αυτήν την ομάδα και δεν τα κατάφερε;

Αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα πολλοί αναρωτιούνται… Όταν το ζεις από μέσα, η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει: οικονομική δύναμη, καλούς παίκτες, μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της, καλές συνθήκες. Για αρχή, θα σου έλεγα ότι αν θες να κερδίσεις κάτι δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο προπονητή και 10-15 παίκτες.

Στα τρία χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ, αυτό επαναλαμβανόταν κάθες χρόνο και τις περισσότερες φορές αυτό δεν άλλαζε κάτι. Πρέπει να δίνεις χρόνο στους παίκτες να προσαρμοστούν καθώς κάθε ποδοσφαιριστής θέλει διαφορετικό χρόνο προσαρμογής από τον άλλο. Έπειτα, χρειάζεσαι καποιον που να ξέρει απο ποδόσφαιρο για να παίρνει σωστές αποφάσεις, γιατί με τα χρήματα που ξοδεύει ο κ.Σαββίδης πρέπει να κερδίσεις κάτι. Το σημαντικότερο όμως για μένα, είναι να φτιάξεις ένα συνολο παικτών που να λειτουργούν σαν οικογένεια και να τοποθετήσεις γυρω από τους παίκτες μια ομάδα ανθρώπων που θα τους προστατεύουν. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο για την επιτυχία. Έχω μόνο καλά συναισθήματα για την ομάδα και θα χαρώ πολύ όταν αυτό συμβεί.

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερή σου στιγμή με τον ΠΑΟΚ;

Η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη κατά του Ολυμπιακού, στην Τούμπα, για τον ημιτελικό του κυπέλλου. Ήταν τέλεια και η ατμόσφαιρα ήταν…τρελή! Η χειρότερη στιγμή, ήταν στην Αθήνα, ο τελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς…

Κεφάλαιο: Χαποέλ Μπερ Σεβά

-Εδώ και μήνες έχεις ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα σου, στη Χαποέλ Μπερ Σεβά. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το Ισραήλ και το ποδόσφαιρο εκεί;

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ήταν πολύ εύκολο για μένα να προσαρμοστώ στην ομάδα. Όλοι με καλωσόρισαν και μου φέρθηκαν πολύ καλά. ΒρΉκα καλούς συμπαίκτες και ένα πολύ θετικό και ήρεμο κλίμα στα αποδυτήρια. Επίσης, η αφομοίωσή μου στην ομάδα ήταν εύκολη, επειδή οι υπόλοιποι παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχουν συχνές αλλαγές στην ομάδα, οπότε αυτό είναι καλό και διευκολύνει έναν νεοφερμένο παικτη. Οι καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα βοηθούν πολύ: είμαστε στην πρώτη θέση, εννέα βαθμους πάνω απο την Μακαμπι Τελ Αβιβ και παλεύουμε για το πρωτάθλημα, στο Europa League γράψαμε ιστορία με τις δυο νίκες επι της Ίντερ και καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Σαουθάμπτον, Σπάρτα Πράγας και Ίντερ. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Το κλαμπ είναι μια οικογένεια, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Έχουμε καλη χημεία και νομίζω αυτό εΊναι το κλειδί…

Το τέλος της συνέντευξης μας είχε άρωμα από… Ελλάδα καθώς τόσο ο Μιγκέλ Βίτορ όσο και η οικογένειά του θα δηλώνουν αιώνια λάτρεις της χώρας μας. Τον αφήνω να βάλει τον επίλογο και με μια δόση νοσταλγίας, αναφέρει:

“Κοίτα, πέρασα τρία καταπληκτικά χρόνια στην Ελλάδα και τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου νιώσαμε την Ελλάδα σαν το σπίτι μας. Συνηθίσαμε την χώρα, κάναμε καλούς φίλους και ανακαλύψαμε όμορφα μέρη. Αλλά κυριως, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, πραγματικά συνάντησα καλούς ανθρώπους που μας βοήθησαν πολύ, οπως για παράδειγμα οι δασκάλες των κοριτσιών μας στο Μικρό Καράβι στο Ωραιόκαστρο. Οι κόρες μας μιλούσαν γι’ αυτους τους ανθρώπους καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Κάθε φορά που η Λεονόρ πήγαινε για ύπνο, φιλούσε το βραχιόλι που της χάρησε η δασκαλα της. Τέτοιου είδους πράγματα δεν εχουν τιμή και η γυναίκα μου κι εγώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους.

Όσο για το Ισραήλ, ακόμη το εξερευνώ, αλλα είμαι έκπληκτος από το πόσο ασφαλής χώρα είναι, πόσο αναπτυγμένη και οργανωμένη. Έχω επισκεφθει ήδη όμορφα μέρη, όπως η Νεκρά Θάλασσα, το Τελ Αβίβ και το Εϊλάτ, όμως ακόμη προσαρμοζόμαστε και εννοείται πως μας λείπουν η Θεσσαλονίκη και οι φίλοι μας.

Για το ισραηλινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα οργανωμένο από το ελληνικό και δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα…”

πηγή:  paok24.com 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments