Αθλητισμός

“Αποκάλυψη” Κόλκα που θα κάνει πάταγο: “Τελειώνει ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ”!

“Αποκάλυψη” Κόλκα που θα κάνει πάταγο: “Τελειώνει ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ”!
Σε μεγάλα κέφια ο Σταύρος Κόλκας μιλάει για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα του ΠΑΟΚ.

Από τον πάταγο που προκάλεσε η περιβόητη συνέντευξη Τύπου του Ίβιτς και το “φάγωμα” του Τζαβέλλα, μέχρι το ντεφορμάρισμα του Κλάους και το… πρωτάθλημα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Απολαύστε τον…

Σταύρο, άλλη μία σεζόν άρχισε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για τον ΠΑΟΚ. Πώς την αξιολογείς μέχρι στιγμής;

«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ την πατάει επειδή πρώτον δεν ξέρει τον τρόπο να διεκδικεί πράγματα, δεύτερον δεν μπορεί να αναγνώσει ως οργανισμός σημαντικές ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες που τις βρίσκει μπροστά του και τρίτον πως ζούμε μία μεταβατική περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο που οι παθογένειες δεκαετιών έχουν ακόμη ένα επίπεδο λειτουργίας. Δεν είναι πράγματα που δεν στρώνουν, όμως πρέπει να τα γνωρίζουν αυτοί που θα κληθούν να τα στρώσουν. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες αυτή τη φορά είχαν βάση και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Κανένας δεν μπορεί να πει πως υπάρχει ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής υπάρχει απογοήτευση για το πρωτάθλημα και ικανοποίηση για το ότι η ομάδα προχώρησε σε Ευρώπη και κύπελλο»

Ο Σαββίδης αποφάσισε να στηρίξει τον Βλάνταν Ίβιτς στη θέση του προπονητή. Θεωρείς επιτυχημένη την απόφασή του, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής;

«Θέμα Ίβιτς δεν υπήρχε στον ΠΑΟΚ και δεν θα υπήρχε αν ο ίδιος ο Σέρβος δεν έβαζε το κεφάλι του στη λαιμητόμο μετά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου με τον Ατρόμητο. Δεν εξετάζω το αν είχε δίκιο ή άδικο, αλλά πως σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να μιλάς δημοσίως έτσι για την ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία που σε τρέφει. Εκεί κινδύνεψε και με δική του καθαρά ευθύνη. Ο Σαββίδης δεν άλλαξε τίποτα από αυτά που έκανε. Τον στήριζε και τον στηρίζει. Το αν είναι καλό ή κακό θα φανεί στο τέλος της σεζόν. Είναι λάθος να κρίνουμε κάτι βιαστικά, ειδικά σε θέματα προπονητή»

Στον ΠΑΟΚ προέκυψε τεράστιο θέμα με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Πώς σχολιάζεις όσα έγιναν με τον Έλληνα άσο;

«Ποτέ σε μία ένταση δεν φταίει ένας. Εννοείται πως δεν πιστεύω πως ο Τζαβέλλας έστησε τον ΠΑΟΚ – δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει – εννοείται πως γνωρίζω ότι εντός αποδυτηρίων υπήρχαν κάποιες εντάσεις που νομίζω πάντως δεν ξεπέρασαν τα όρια ή αν τα ξεπέρασαν, δεν ήταν κάτι που δεν ήταν διαχειρίσιμο εντός των τειχών. Δεν ανανέωσα τον Τζαβέλλα εγώ ή εσύ, τον ανανέωσε ο άνθρωπος που ζήτησε την αποπομπή του και ως προπονητής έχει δικαίωμα να το κάνει. Ο προπονητής είναι το αφεντικό της ομάδας και αν αμφισβητηθεί μία τέτοια απόφασή του, καλύτερα να φύγει εκείνη τη στιγμή.

Τώρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση, να λύσει το συμβόλαιο του παίκτη, να τα βρει στο οικονομικό και αυτός να αναζητήσει το μέλλον του. Εμένα η ένστασή μου έχει να κάνει κυρίως με τη δημοσιοποίηση και τον τρόπο που έγινε αυτή, γιατί πρώτον ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στον παίκτη – τη στιγμή που θα μπορούσε να τον πουλήσει έστω και με ένα ευρώ – και δεύτερον δημιουργεί ένα δεδικασμένο στην αγορά που μπορεί και να αποτρέψει σοβαρές περιπτώσεις παικτών να προτιμήσουν τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που δεν θέλω να θίξω στη παρούσα φάση».

Κακή σεζόν μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα, για τον Αθανασιάδη. Aν ο ΠΑΟΚ είχε φέτος έναν σέντερ φορ που να του είχε δώσει τα γκολ του Ιντέγε για παράδειγμα, θα ήταν αξιόπιστος διεκδικητής του πρωταθλήματος;

«Ο Ιντέγιε έδωσε τα γκολ του Κλάους πέρυσι; Βασικά πόσα γκολ έχει ο ένας στη καριέρα του και πόσα ο άλλος. Δεν μπορούμε να κρίνουμε παίκτες από τη φόρμα αλλά από τη διάρκεια. Ο Κλάους έχει σημαντικές ευθύνες για την εικόνα του, όμως έχει και ο ΠΑΟΚ. Η διαχείριση του οργανισμού είναι κακή. Για παράδειγμα, μετά τον Άγιαξ όταν εννέα στους δέκα οπαδούς της ομάδας ήθελαν το κεφάλι του στην Αριστοτέλους, η πρώτη διαρροή ήταν πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει φορ. Εκεί κάπου το έχασε και ο παίκτης, κάνοντας σημαντικά λάθη, χάνοντας ευκαιρίες που χτυπούσαν άσχημα. Είναι βολικό να βγάζεις τον Κλάους στο πέναλτι, όπως συμβαίνει με κάθε δικό σου παιδί, αλλά ας μας πούνε ποιον καλύτερο έφεραν αυτά τα χρόνια ή αν υπάρχει έτοιμος μηχανισμός να υποδεχτεί κάτι καλύτερο, κάτι που εκτέθηκε στη περίπτωση Μπερμπάτοφ που έκανε έναν χρόνο τουρισμό στην Ελλάδα και αποχώρησε.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει την πίεση προς τους παίκτες του. Δηλαδή, θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να εξηγήσει στο κοινό του τι επιπέδου παίκτες έρχονται στην Ελλάδα του σήμερα και αν είναι προτιμότερο να στηριχτούν αυτοί που υπάρχουν και ξέρουμε τι μπορούνε να δώσουν. Ρίξτε μια ματιά στα φορ των αντιπάλων. Έφερε ο Ολυμπιακός τον Καρντόσο που έχει ίδια γκολ με τον Κλάους στη σεζόν. Η ΑΕΚ έφερε τον Αλμέιδα, ο Παναθηναϊκός του έκατσε κάποτε ο ανενεργός Μπεργκ και έκτοτε δεν βρήκε ποτέ το μπακ απ του. Ξέρω πως είναι εύκολο να πουλάς αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος είτε αν είσαι διοίκηση, είτε αθλητικός διευθυντής, είτε δημοσιογράφος. Μάγκας είσαι όταν θα πεις στον κόσμο αυτό που πραγματικά συμβαίνει χωρίς να βγάζεις τον κώλο σου απ έξω».

Υπάρχει κινητικότητα και γύρω από το θέμα του γηπέδου. Τι βλέπεις εκεί;

«Έρευνα γίνεται, γήπεδο θα γίνει δεν τίθεται θέμα και θα είναι στη Τούμπα. Το πότε και το πώς απομένει να μάθουμε»

Ο Σαββίδης έχει επενδύσει στην ομάδα τεράστια ποσά για τα ελληνικά δεδομένα. Τώρα ετοιμάζεται να δώσει κι άλλα για μεταγραφές. Φοβάσαι μήπως κάποια στιγμή κουραστεί να το κάνει;

«Ο Σαββίδης θα μπορούσε να δίνει πολύ λιγότερα και να έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Απλά είναι ένας άνθρωπος που δεν υπολογίζει το χρήμα, το έχει άφθονο και το ξοδεύει μέχρι να βρει τον τρόπο λειτουργίας που θα καθιερώσει τον ΠΑΟΚ στη πρώτη θέση. Δεν τον φοβάμαι τον Σαββίδη όσον αφορά στη διάθεση, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ένα κομμάτι μίας τεράστιας επένδυσής του στην Ελλάδα. Τον φοβάμαι στο κομμάτι της εταιρικής δομής που θα υποστηρίξει έναν ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Πρέπει να στήσει μία πιο ποδοσφαιρική διοίκηση και καλύτερους μηχανισμούς ελέγχων για τα όσα συμβαίνουν στο αγωνιστικό τμήμα».

Πότε θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ, η μοναδική ίσως ομάδα που δείχνει να έχει όλα τα φόντα αυτή τη στιγμή, για να χτυπήσει στα ίσια τον Ολυμπιακό;

«Τον Ολυμπιακό τον χτυπάει στα ίσια και σήμερα, δεν είναι αυτό το θέμα. O ΠΑΟΚ πρέπει να στήσει έναν μηχανισμό που θα προασπίζει τα συμφέροντά του με εμφατικό τρόπο. Όταν το καταφέρει αυτό και κυρίως εντός Θεσσαλονίκης, τότε θα έχει ξεπεράσει και τον Ολυμπιακό. Ποδοσφαιρικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα».

Περιμένεις κάποια στιγμή, άμεσα, να ανηφορίσει το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη;

«Θέμα χρόνου είναι. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ σύντομα θα αλλάξει χέρια, το παιχνίδι θα παιχτεί με τρόπο που ο βασικός ανταγωνιστής δεν ξέρει να παίζει. Και δεν λέμε να κάνουμε τα ίδια. Ζητούμενο είναι να παιχτεί ποδόσφαιρο. Και όταν παιχτεί, το πρωτάθλημα θα πάει στη Θεσσαλονίκη νομοτελειακά».

πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments