Κρεμλίνο: Η τρομοκρατία δεν είναι στα βασικά σενάρια για τη συντριβή | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Δεκεμβρίου 2016, 11:42

Επιμένουν οι ρωσικές αρχές να μη θεωρούν την τρομοκρατική ενέργεια ένα από τα βασικά σενάρια για τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα, με 92 νεκρούς.

«Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις εκδοχές. Είναι πολύ νωρίς για να πουν κάτι συγκεκριμενο. Όμως η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι στα βασικά σενάρια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Το ίδιο είχε επισημάνει το πρωί και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, επαναλαμβάνοντας ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή τεχνικού προβλήματος, ενώ ειδικοί και σχολιαστές μιλούν περισσότερο για την παλαιότητα του μοντέλου του αεροσκάφους παρά για την πιθανότητα μιας επίθεσης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του «μαύρου» κουτιού αλλά και των σορών των επιβαινόντων στο στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 92 άνθρωποι, ανάμεσά τους 64 μέλη της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.

Όπως έκανε γνωστό το πρωί ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η επιχείρηση για την αναζήτηση και ανάσυρση των θυμάτων, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες, δεν σταμάτησε λεπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 σοροί. Δέκα από αυτές έχουν ήδη μεταφερθεί στη Μόσχα.

Η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας πάγωσε τη Ρωσία. Η χορωδία Ensemble Alexandrov γνωστή για τις πολύ πετυχημένες περιοδείες της σε όλο τον κόσμο θεωρείται ένα από τα σύμβολα της χώρας. Οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς σήμερα είναι μέρα εθνικού πένθους για το τραγικό δυστύχημα.