Ο πολωνός οδηγός είχε σκοτωθεί ώρες πριν την επίθεση στο Βερολίνο | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 17:41

Είχε πεθάνει ώρες πριν την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ο πολωνός οδηγός ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας.


Ο Λούκας Ούρμπαν είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι ώρες πριν από την επίθεση και δεν είναι δυνατόν να είχε επιχειρήσει να εμποδίσει τον Τυνήσιο Άνις Άμρι να οδηγήσει το φορτηγό μέσα στην αγορά, όπως πίστευαν πρωτύτερα οι αρχές, σύμφωνα με τη εφημερίδα Bild.


Η εφημερίδα επικαλέστηκε μια απόρρητη έκθεση ιατροδικαστών που υπογραμμίζει ότι ο 37χρονος οδηγός Λούκας Ούρμπαν δεν έφερε μόνο τραύματα από μαχαίρι αλλά και τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι που υπέστη περίπου 2,5 με 2,5 ώρες πριν τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα της επίθεσης.


Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι ο Ούρμπαν «πολύ πιθανόν» προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, παίρνοντας τον έλεγχο του τιμονιού του οχήματος, πριν δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και το φορτηγό να παρεκκλίνει έπειτα στα αριστερά.


Το όχημα σταμάτησε έπειτα από πορεία 60 μέτρων μέσα στην αγορά που εκτεινόταν για τουλάχιστον 400 μέτρα, αποτρέποντας έτσι μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

TAGS: