Ζώδια

Ουρανός ευθύδρομος από 29/12

Ουρανός ευθύδρομος από 29/12
Στις 29 Δεκεμβρίου ο πλανήτης της καινοτομίας και της ριζοσπαστικής προόδου, ο Ουρανός, είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στην 20η μοίρα και 33 λεπτά του Κριού, μετά από ένα πεντάμηνο φαινομενικής ανάδρομης πορείας. Η επόμενη αναδρομή του γίνεται τον Αύγουστο του 2017, οπότε έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο επτάμηνο για να εκμεταλλευτούμε την δύναμη […]

Στις 29 Δεκεμβρίου ο πλανήτης της καινοτομίας και της ριζοσπαστικής προόδου, ο Ουρανός, είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στην 20η μοίρα και 33 λεπτά του Κριού, μετά από ένα πεντάμηνο φαινομενικής ανάδρομης πορείας. Η επόμενη αναδρομή του γίνεται τον Αύγουστο του 2017, οπότε έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο επτάμηνο για να εκμεταλλευτούμε την δύναμη του πλανήτη για ανώτερη επίγνωση μέσα από την αλλαγή. 

Ο Ουρανός δεν ανήκει στους προσωπικούς ή στους κοινωνικούς πλανήτες. Είναι δια-προσωπικός και υπερβατικός πλανήτης. Επηρεάζει συλλογικά την κοινωνία και η επιρροή του έχει να κάνει με την ανάγκη για διαφορετικότητα και ανεξαρτησία, με την ριζοσπαστικότητα και την ελευθερία. Συμβολίζει την ανάγκη για υπερνίκηση των περιορισμών του φυσικού κόσμου, την ακρότητα και την ξαφνική αλλαγή που συχνά είναι αρνητική. Συνδέεται με την εξέγερση και την επαναστατικότητα και τα αρχέτυπά του περιλαμβάνουν τον εκκεντρικό, την ιδιοφυία, τον μποέμ και τον εικονοκλάστη. 

Οι επαφές που κάνει με πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου μας συμβολίζουν την αφύπνιση που δεχόμαστε ή την μεγάλη αλλαγή που κάνουμε ή που αναγκαζόμαστε να υποστούμε. Όσες φορές και να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσουμε σε ύπαρξη τις γνώριμες καταστάσεις που μας δίνουν την αίσθηση της ασφάλεια και της ταυτότητας, πάντα σε κάποιο βαθμό, μικρό ή μεγάλο, κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας γιατί σπάνια είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά μόνοι ή χωρίς να κουβαλάμε ένα κομμάτι του παρελθόντος. Η ευθυδρόμηση του Ουρανού καθιστά ξεκάθαρο όμως ότι η επανεφεύρεση του τροχού δεν είναι πια η λύση. 

Η ορθοδρόμηση γίνεται μαζί με μια δυναμική νέα Σελήνη και ο χορηγός του Ουρανού, ο Άρης, ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Νότιου Δεσμού. Κατά την ευθυδρόμηση, ο Ουρανόςδέχεταιαντίθεση από τον Δία και βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Κρόνο, ο οποίος δημιουργεί με του υπόλοιπους δύο το σχήμα της πλανητικής σφήνας. 

Η αντίθεση Δία – Ουρανού 

Άνθρωποι και καταστάσεις κινούνται με λιγότερο τακτ και περισσότερο απότομα. Εκκεντρικές απόψεις και θέσεις δεν βοηθούν και μας απομονώνουν από την συστημική κοινωνία ή από άλλους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις. 

Για το επόμενο διάστημα παρατηρείται έλλειψη ανεκτικότητας και χρειάζεται να καταλαβαίνουμε πότε πρέπει να σταματάμε και πού να τραβάμε μια γραμμή, δείχνοντας ανοχή. Αναγνωρίζοντας το ότι και οι άλλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη τους θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη επαφή και επικοινωνία. 

Τον να υποκύψουμε σε παρορμήσεις και να κάνουμε μη προμελετημένες και αψυχολόγητες κινήσεις θα είναι κάτι εύκολο αυτό το διάστημα, αλλά δεν είναι απαραίτητα και σοφό, καθώς θα δούμε πως τα οφέλη και το πρακτικό κέρδος δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε ή αυτό στο οποίο στοχεύουμε. 

Το εξάγωνο Δία – Κρόνου 

Ο Κρόνος σαν αντιστάθμισμα στα παραπάνω μας αναγκάζει να σκεφτούμε και να εκτιμήσουμε τα συν και τα πλην μιας κατάστασης προτού δράσουμε. Αν δεν αποκτήσουμε κάποιο βαθμό συνειδητοποίησης και πειθαρχίας, είναι εύκολο να βγουν πολλές εντάσεις, άφθονο άγχος και να δημιουργηθούν χαοτικές καταστάσεις. Το εξάγωνο δίνει ευκαιρίες για να βρούμε ισορροπία μεταξύ της υπερβολικής επέκτασης και της υπερβολικής ακαμψίας, καλώντας μας να κινηθούμε στις δραστηριότητες και τις αναζητήσεις μας με ενθουσιασμό αλλά και με προσοχή ταυτόχρονα. 

Το τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού 

Η πλανητική αυτή σχέση βοηθά στο να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που προκύπτουν με τρόπο δημιουργικό και παραγωγικό. Δημιουργικές και καινούργιες ιδέες μπορούν να σταθούν και να εξελιχθούν απο δοτικά εφόσον βέβαια είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι και μπορούμε να δούμε την χαρά που προκύπτει μέσα από την κούραση που υπάρχει. Η δύναμη της ομάδας και η οργανωτική υποστήριξη της ομαδικής συστηματοποιημένης δραστηριότητας φέρνουν θετικά αποτελέσματα. 

Το μεσοδιάστημα ΑΡ = ΠΟΣ/ΝΔ. 

Η δράση παρεμποδίζεται από την σύγχυση και το μπέρδεμα που δημιουργείται από την επαφή μας με τους άλλους. Υπάρχει θυμός που οφείλεται σε παρεξηγήσεις ή και σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχουν οι άλλοι, μια συγκεκριμένη ομάδα ή η κοινωνία γενικότερα. 

Η ευθυδρόμηση θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα, ακμή οίκου) γύρω στην 20η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Γενικότερα όμως, μπορούμε να πούμε πως: 

Ο παρορμητικός σταυρός (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί-Αιγόκεροι) και ειδικότερα οι γεννημένοι από 10-15/1, από 9-14/4, από 12-17/7 και από 12-17/10, βλέπουν να έχουν εξελίξεις και ξαφνικές τροπές των καταστάσεων σε θέματα ακινήτων, σπιτιού, καριέρας, σχέσεων και προσωπικής ανάπτυξης. 

Οι Λέοντες και Τοξότες που έχουν γεννηθεί από 13-17/8 και από 13-17/12, βλέπουν τώρα αποτελέσματα από πράξεις και κινήσεις που έκαναν και που στόχο είχαν να προσεγγίσουν τα αληθινά τους θέλω και να υλοποιήσουν επιθυμίες. 

Οι Δίδυμοι και Υδροχόοι που έχουν γεννηθεί από 9-13/2 και από 11-15/6, βλέπουν τώρα εξελίξεις και ξαφνικές τροπές σε θέματα που έχουν να κάνουν με την έκφραση του εαυτού και μπορούν να χρησιμοποιήσουν παρελθοντικές καταστάσεις προς όφελός τους σε θέματα οικονομικά και κοινωνικής δικτύωσης ή επιχειρήσεων. 

Οι Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθύες που έχουν γεννηθεί από 10-15/3, από 10-15/5, από 13-27/9 και από 13-17/11 έχουν για το επόμενο διάστημα εξελίξεις και ξαφνικές τροπές σε θέματα υγείας, διαχείρισης άγχους και προσαρμογής στην τρέχουσα πραγματικότητα. Κινούνται οικονομικά ζητήματα για Παρθένους και Ιχθύς και θέματα αυτοπεποίθησης και κρυμμένων ταλέντων για Ταύρους και Σκορπιούς. 

Πηγή: astropedia.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments