Αθλητισμός

Αρκεί να συνεχίσει να ξοδεύει… δυσανάλογα με τον κόσμο που πάει στο γήπεδο

Αρκεί να συνεχίσει να ξοδεύει… δυσανάλογα με τον κόσμο που πάει στο γήπεδο
​Το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ για το 2016 ήταν πολύ άσχημο. Ασχημη απόδοση, άσχημο αποτέλεσμα. Μια κακή ήττα. Η πρώτη εκτός προγράμματος για φέτος μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου όπου ο Αρης θα έρθει στο ΟΑΚΑ και θα χάσει. Και καλύτερα που ο Αρης θα είναι στο καλύτερο του επίπεδο από την […]

​Το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ για το 2016 ήταν πολύ άσχημο. Ασχημη απόδοση, άσχημο αποτέλεσμα. Μια κακή ήττα. Η πρώτη εκτός προγράμματος για φέτος μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου όπου ο Αρης θα έρθει στο ΟΑΚΑ και θα χάσει. Και καλύτερα που ο Αρης θα είναι στο καλύτερο του επίπεδο από την αρχή της σεζόν και η ΑΕΚ θα έρχεται από την χειρότερη ήττα της στο πρωτάθλημα για να είναι ντέρμπι. Ετσι μπορεί να έρθει και κόσμος περισσότερος στο γήπεδο γιατί στα… εύκολα, όπως ήταν όλα τα εντός έδρας μέχρι τώρα, πάμε εμείς κι εμείς… 700 εισιτήρια με Προμηθέα, 500 με Λευκάδα, 300 με τον Κόροιβο και με το Ρεθυμνο οριακά πάνω από τα 1000. Το Λαύριο είναι εκτός ανταγωνισμού με 2 ευρώ γενική είσοδο. Εκεί ξεπεράστηκαν τα 3.000. 

Προσθέτουμε περίπου 200 από τα 1000 πουλημένα διαρκείας που έρχονται μέσο όρο σε κάθε ματς και ευτυχώς υπάρχουν τα σχολεία και οι πρόσφυγες που ευγενέστατα καλεί σε κάθε αγώνα η ΑΕΚ και έτσι περνάει σταθερά τους 1000 η προσέλευση στους αγώνες της. Στα διεθνή είχαμε με Παρτιζάν 2000 και με Μπεσίκτας 4000 σε μια πραγματικά μεγάλη βραδιά. Τα υπόλοιπα Ευρωπαίκά κάτω από 1000. 

Την Δευτέρα ο Κολοσσός είχε 1200 άτομα στο γήπεδο εναντίον της ΑΕΚ. Με λίγα λόγια όσο κόσμο μαζεύει ο Κολοσσός στον αγώνα με την ΑΕΚ μαζεύει και η ΑΕΚ στα… εύκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Οπότε το πολύ πολύ στο επόμενο παιχνίδι αν δεν ηταν ο Αρης να είχε το γήπεδο 200 και μικτές εισπράξεις 500 ευρώ λιγότερα. Ο Φιλίππου έτσι θα το έβλεπε οπότε ούτε θα τον ένοιαζε η ήττα στη Ρόδο. Και δεν θα είχε κανένα άγχος για το Αλεξάνδρειο και τον ημιτελικό. Θα σου έλεγε το πολύ πολύ και να αποκλειστεί η ομάδα στον επόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας να έρθουν 150 αντί για 300 που ήρθαν με τον Κόροιβο με την ΑΕΚ αήττητη. Ετσι το είδε γενικώς ο Φιλίππου και μας έστειλε στα τάρταρα μόλις κατάλαβε ότι δεν θα έκανε γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ στη Φιλαδέλφεια χωρίς να βάλει ευρώ… 

Ευτυχώς οι επενδύσεις που γίνονται στην ομάδα τώρα ΔΕΝ είναι ανάλογες του κοινού που πάει στο γήπεδο να την δει γιατί ούτε το συμβόλαιο του… Χαριτόπουλου δεν βγαίνει με τις καθαρές εισπράξεις του πρώτου γύρου. Ολου του πρώτου γυρου. Με τις μεικτές θα έβγαινε οριακά το συμβόλαιο του Ιβάνοβιτς αφού πλησιάζουν τις 120.000 ευρώ. Οι ομάδες δεν ανήκουν στους μετόχους ούτε στους προέδρους. Ανήκουν στον λαό τους. Ευτυχώς όμως στο μπάσκετ της ΑΕΚ όπου λαός, στο γήπεδο, δεν υπάρχει οι επενδύσεις που γίνονται είναι βάσει του ονόματος και της ιστορίας του ένδοξου τμήματος και βέβαια ανάλογες της καψούρας ενός ανθρωπου. Του Μάκη Αγγελόπουλου. Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα δούμε το ΟΑΚΑ να γεμίζει τουλαχιστον στα μπλε καθίσματα και στα πέταλα. Τρομερή έδρα γίνεται με 3-4.000 σταθερά το ΟΑΚΑ. Και με 8-9.000 στα ντερμπι ανασταίνει και νεκρούς. Θα έρθουν κι αυτές οι μέρες. Και να μην ερθουν εμείς για αυτές θα παλεύουμε. Με όλους τους τρόπους. Μέχρι τότε υπομονή και κουράγιο. Ακόμη και αυτή μαζική η επίθεση που έγινε, ιντερνετικά εννοείται, μετά την πρώτη εκτός προγράμματος ήττα στη Ρόδο σε όλους, κυρίως στον προπονητή, πιστεύω για πολλούς λειτουργεί και σαν αναδρομική… δικαιολογία που η ΑΕΚ παίζει με κοινό… Σπόρτινγκ στα εντός έδρας ματς. Στα εκτός έχουμε την καλύτερη εξέδρα και νιώθουμε περήφανοι αλλά δυστυχώς δεν μπορεί η ORIGINAL να εχει 3-4.000 στο ΟΑΚΑ κάθε Σάββατο. Θα είχαμε την καλύτερη έδρα στην… Ευρώπη. Προσωπικά πάντως περιμένω με αγωνία τον αγώνα με τον Αρη. Να σταθώ δίπλα σε αυτή την ομάδα τώρα που χρειάζεται και την παραμικρή φωνή περισσότερο από ποτέ από την έναρξη της σεζόν.

Πάμε παρακάτω. Και να νικούσε η ΑΕΚ στον Κολοσσο πάλι θα πήγαινε για ψηλό. Εδώ και καιρό ψάχνει όμως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει έναν παίκτη που απλά να είναι πιο… ψηλός από τον Φάλκερ ή να έχει πιο κοντό μαλλί. Η ΑΕΚ ψάχνει έναν ψηλό που να κάνει διαφορά. Προσπάθησε με Βουγιούκα να πετύχει το τζακ ποτ, μέχρι τώρα δεν βγήκε. Και πάει για αλλαγή αλλά με παίκτη που θα φέρει πράγματα που δεν υπάρχουν στο παιχνίδι. Αυτή η θέση τινάχτηκε στον αέρα από τον Αύγουστο και είναι πολύ δύσκολο να μαζευτεί. Γιατί αν ο Μαυροκεφαλίδης είχε κάνει την επέμβαση τον Μάιο εδώ και δύο μήνες θα έπαιζε στο 100% και η ΑΕΚ θα ήταν διαφορετική. Οπως είχε σχεδιαστεί το καλοκαίρι δηλαδή. Επειδή τέλη Αυγούστου είναι δύσκολο να βρεις Λουκά η ΑΕΚ άλλαξε τον σχεδιασμό της. Αν ο Λουκάς είχε ξεκαθαρίσει τουλάχιστον την κατάσταση νωρίτερα η ΑΕΚ θα είχε τον Καββαδά ή τον Μπόγρη. Ή και τους δύο μαζί και τα πράγματα θα ήτανπολύ διαφορετικά. Εκανε ότι μπορούσε την δεδομένη χρονική στιγμή. Πήρε τον Μαυροειδή για να έχει να ακουμπάει την μπάλα όποτε χρειαστεί για 15-20 λεπτά σε έναν χαριματικό σκόρερ από το λόου ποστ και άλλαξε τον Οουενς που στο πλάνο ήταν ζευγαρι του Λουκά με έναν παίκτη που θα παίζει για τους άλλους. Αυτό έκανε ο Φάλκερ από την πρώτη μέρα και θα το κάνει μέχρι να φύγει. Κι αν μπορούσε ο Ζντοβτς θα τον κρατούσε μέχρι τέλους γιατί σε μια ομάδα γεμάτη εγωιστές χρειάζονται και οι παίκτες που παίζουν για τους άλλους σε άμυνα και επίθεση. Στο επίπεδο τους έτσι. Υπάρχουν και… πολυτελείς τέτοιοι παίκτες αλλά κοστίζουν εκατομμύρια. 

Τώρα που οι ομάδες της Ευρωλίγκα αλλάζουν παίκτες ενόψει δεύτερου γύρου και παράλληλα σε κάποιες ομάδες με καλούς παίκτες έχουν αρχίσει να φαίνονται τα οικονομικά προβλήματα υπάρχει ελπίδα να βρεθεί ο ψηλός που δεν μπορούσε να βρεθεί τέλη Αυγούστου. Είτε με κομμένους, είτε με απογοητευμένους που πήραν απόφαση πως δεν θα παίξουν στην κορυφαία διοργάνωση σαν τον Ελονού. Γιατί σε συνδυασμό και με τα προβλήματα του Μαυροειδή πρέπει να έρθει παικταράς. Δύσκολα και με οικονομική υπέρβαση βέβαια. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη μια προσθήκη στον άσο με τον δανεισμό του Ιβάνοβιτς μέχρι το καλοκαίρι. Εχει αυτό και άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο ο Σέρβος, είναι κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ αλλά υπάρχουν πιθανότητες να αντικατασταθεί και φυσικά να ξαναέρθει το καλοκαίρι για περισσότερη εμπειρία στην οργάνωση. 

Για αυτόν που δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης αυτή την στιγμή είναι ο Γιούρι. Λέω μέχρι στιγμής γιατί πάντα έτσι πρέπει να λέμε για τους προπονητές στα ομαδικά αθλήματα. Με την πρώτη εκτός προγράμματος ήττα πάντως δεν αλλάζει προπονητή ούτε ο… Κούγιας. Εκτός αν υπάρχουν άλλα πράγματα που στην περίπτωση της Βασίλισσας δεν υπάρχουν. Χωρίς καμία ιδιαίτερη ανάλυση εκτός από την εργατικότητα και την επαγγελματική εντιμότητα του Γιούρι αναγνωρίζονται από αυτόν που πληρώνει και αποφασίζει κάποια απλά πράγματα. Το ότι πέρυσι πέτυχε τον μόνο στόχο που είχε μείνει όταν ανέλαβε ξεκινώντας με μειονέκτημα έδρας και όχι μόνο και χωρίς καν να φαίνεται στην… πανηγυρική φωτογραφία. Και φέτος με χαμηλότερο μπάτζετ από πέρυσι ο Ζντοβτς έχει φτιάξει μια καλύτερη ομάδα κι ας είχε την ατυχία με τον Λουκά χωρίς να φταίει. Δεν είναι τέλειος αλλά σίγουρα είναι ένας προπονητής που δουλεύει σαν τρελός ατελείωτες ώρες μέσα κι έξω από το παρκέ και έχει αποδέιξει ότι μπορεί να θυσιάσει ότι χρειαστεί για να φτιάξει ομάδα. Ακόμη και την δημόσια εικόνα του… Οι δηλώσεις του είναι το… αντίθετο των δημόσιων σχέσεων και τοσα χρόνια που παρακολουθώ προπονητές σε όλα τα σπορ δεν έχω δει άνθρωπο που να μην έχει πει ούτε μία φορά αυτό που όλοι περιμένουν να… ακούσουν αν δεν το πιστεύει. Ακόμη και στην Ρόδο μετά από τέτοια ήττα αντί να υποσχεθεί αλλαγή Φάλκερ, γνωρίζονας ότι είναι δεδομένη, σκέφτηκε πως μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και με Σάσαρι και Αρη να έχει το ίδιο ρόστερ και προτίμησε να λένε οι εξαγριωμένοι ότι είναι στον κόσμο του παρά να ηρεμήσει το οργισμένο πλήθος με μια βολική… αλήθεια που θα έκαιγε τον παίκτη που μπορεί να ξαναχρειαστεί. Στον ίδιο αλλά κυρίως στην ΑΕΚ.

Και να κλείσω το πόνημα με ένα “ευχαριστώ”. Ευχαριστώ Θεέ μου που και στο μπάσκετ η κουβέντα που γίνεται είναι μόνο αγωνιστική. Κι ας είμαστε… άσχετοι αφού τα σχεδόν 10 χρόνια που η ΑΕΚ δεν υπήρχε ουσιαστικά στο μπάσκετ, το άθλημα άλλαξε σε απίστευτο βαθμό κι εμείς μείναμε πίσω. Θα το μάθουμε σιγά σιγά. Οχι βέβαια διαβάζοντας συνεντεύξεις αστείων πρώην παικτών – κομπάρσων σαν αυτόν που βγήκε στο ΣΠΟΡ ΦΜ να… προστατεύσει τον Αγγελόπουλο. Ελεος με αυτή την προστασία στον Αγγελόπουλο. Λες κι ένας αυτοδημιούργητος πετυχημένος επιχειρηματίας που ζει και… πληρώνει την ομάδα κάθε μέρα τρία χρόνια έχοντας ξοδέψει 6.000.000 ευρώ και εκατοντάδες ώρες μέχρι τώρα είναι τόσο χαζός που δεν βλέπει ότι αντιλαμβάνεται πανευκολα από την πολυθρόνα του ο ειδικός του… facebook. Αν πράγματι νοιαζόμαστε για τον Αγγελόπουλο ας πάμε γήπεδο να στηρίξουμε την ομάδα. Μόνο αυτό θα ήθελε. Και όλα θα γίνουν. Αρκεί να είναι καλά ο Αγγελόπουλος. Και να συνεχίσει να επενδύει… δυσανάλογα με τον κόσμο που πάει να δει την ομάδα. Λάθος λέξη. Να συνεχίσει να ξοδεύει δυσανάλογα γιατί η επένδυση γίνεται με σκοπό το κέρδος και αυτό στο μπάσκετ της ΑΕΚ είναι ανέκδοτο και να το σκεφτείς…

Καλώς ήρθες μεγάλε Μιχαλη Κακιούζη. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον πατέρα σου έξω από τον Ιωνικο να παραμιλάει: “Πρέπει να τον πάρουμε τον παίκτη, πρέπει να τον πάρουμε τον παίκτη”. Δεν χρειάζόταν για εμάς τους λίγους καμία άλλη απόδειξη για το ότι η ΑΕΚ έπαιρνε έναν ΑΕΚτζή από κούνια. Τελικά είχε πάρει κι έναν τεράστιο παίκτη. Μακάρι να πήρε χθες κι ένα τεράστιο στέλεχος. Καλή επιτυχία.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments