Αθλητισμός

Ελονού ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ

Ελονού ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ
Τον Νιγηριανό σέντερ Τσινεμέλου Ελονού προσπαθεί να αποκτήσει η ΑΕΚ. Δύσκολα θα προχωρήσει του Βουγιούκα. Σκέψεις και για γκαρντ.

​Η ΑΕΚ εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση σέντερ, καθώς η ανάγκη ενίσχυσης στη συγκεκριμένη θέση είναι μεγάλη. Η αναμονή για τον Ίαν Βουγιούκα δεν φέρνει αποτελέσματα, καθώς η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν δείχνει διάθεση να τον αποδεσμεύσει και έτσι περνά σε πρώτο πλάνο η απόκτηση ξένου που θα αντικαταστήσει τον Ράνταλ Φόλκερ. 

Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ είναι ο Τσινεμέλου Ελονού. Ο 29χρονος Νιγηριανός με αμερικανικό διαβατήριο (2,08μ.) είναι πρώτος στη λίστα και ο Μάκης Αγγελόπουλος ήδη καταβάλλει προσπάθειες για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Ο Ελονού δεν έχει ομάδα, αλλά έχει αρκετούς μνηστήρες, καθώς τον παρακολουθούν και ομάδες της Ευρωλίγκας. 

Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Μπεσίκτας έχοντας 8 πόντους (56% δίποντα, 67,1% βολές), 6,1 ριμπάουντ και 1,1 τάπες σε 21,6 λεπτά κατά μέσο όρο σε 25 συμμετοχές στην τουρκική λίγκα, ενώ στο Eurocup είχε 9,4 πόντους (70,4% στα δίποντα και 56,3% στις βολές), 6 ριμπάουντ, 1,6 τάπες και 1,6 κλεψίματα σε 22,6 λεπτά ανά αγώνα και σε 5 εμφανίσεις. 

Το 2009, μετά από τρία χρόνια στο κολέγιο του Τέξας, επελέγη στο νούμερο «59» του ντραφτ από τους Λέικερς, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και αγωνίστηκε στην Ευρώπη, σε Σαραγόσα, Πανιώνιο, Ορτέζ, Τόφας, ενώ έκανε και δύο μικρά περάσματα από Κίνα και Πουέρτο Ρίκο. Στον Πανιώνιο έπαιξε τη σεζόν 2010/11 για εννιά ματς έχοντας 7,5 πόντους (47% στα δίποντα, 57,1% στις βολές), 6,5 ριμπάουντ και 1,6 τάπες σε 21 λεπτά ανά αγώνα. 

Στην ΑΕΚ γίνονται σκέψεις και για απόκτηση γκαρντ. Εφόσον, όπως όλα δείχνουν, ο σέντερ που θα έρθει είναι ξένος, είναι πιθανό να αποκτηθεί άλλος ξένος για την περιφερειακή γραμμή και να δοθεί δανεικός ο Νίκολα Ιβάνοβιτς. Αυτό που προέχει, ωστόσο, είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα του ψηλού.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments