Αθλητισμός

Κίνηση – ματ στον ΠΑΟΚ!

Κίνηση – ματ στον ΠΑΟΚ!
Η προσεγμένη και έξυπνη κίνηση του Δικεφάλου.

O Μίλος Βεσελίνοβιτς πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως το background του Σέρβου “μαρτυρά” πως πρόκειται για μια κίνηση ουσίας δεδομένου πως μετράει 15 χρόνια προπονητικής εμπειρίας παρά το νεαρό της ηλικίας του.Από το καλοκαίρι ήταν σαφές πως από την στιγμή που αποφασίστηκε πως το καράβι του ΠΑΟΚ θα κινηθεί με καπετάνιο τον Ίβιτς, το τιμ έπρεπε να στελεχωθεί με έμπειρους συνεργάτες. Μερικούς μήνες μετά, ο ΠΑΟΚ προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις και στρέφει το βλέμμα του στη Σερβία, με τον τεχνικό του Δικεφάλου να καλεί στο πλευρό του τον Μίλος Βεσελίνοβιτς.

ΈΒγαλε τα παπούτσια, όχι όμως και τις φόρμες…Στην ηλικία των 37 ετών, η ποδοσφαιρική του καριέρα αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση καθώς λόγω τραυματισμών αναγκάστηκε να κρεμάσει από νωρίς τα παπούτσια του. Δεν έβγαλε όμως ποτέ από πάνω του τις φόρμες και παρέμεινε πιστός στην γοητεία της στρογγυλής θεάς.

Έμαθε τα… μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, το 1998 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να καταγράψει κάποια συμμετοχή, παίρνοντας τον… δρόμο του δανεισμού σε τρεις σερβικές ομάδες, μικρότερων κατηγοριών.

Κατά την διάρκεια του δανεισμού του στην Λόζνιτσα το 2001, υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Μόλις για ένα εξάμηνο. Επέστρεψε στο χώρο του ποδόσφαίρου αλλά αυτήν την φορά με την φόρμα του προπονητή, αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού στην Κ7 της Ραντνίτσκι Όμπρεβατς.

Από το 2002 εως το 2006 υπήρξε προπονητής των Κ7, Κ9, Κ11 και Κ13 της σερβικής ομάδας. Το μεγάλο βήμα για τον Βεσελίνοβιτς ήρθε την σεζόν 2007-2008, καθώς σε ηλικία 26 ετών, έγινε πρώτος προπονητής της Ραντνίτσκι Όμπρεβατς, εκτελώντας παραάλληλα χρέη τεχνικού διευθυντή των ακαδημίων.

Το μάτι που… γυαλίζειΣτην τρίτη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος παρέμεινε ως τον χειμώνα του 2014. Κατά το διάστημα αυτό, η Ραντνίτσκι ήταν η μόνη ομάδα της τρίτης κατηγορίας που προωθούσε αξιόλογους ποδοσφαιριστές στους… μεγάλους συλλόγους της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, δέκα παίκτες που βρέθηκαν υπό την καθοδήγηση του Βεσελίνοβιτς έκαναν σπουδαία καριέρα. Χαρακτηριστικότατα παραδείγματα αυτά του Ράντοσλαβ Πέτροβιτς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Φίλιπ Τζούρισιτς (Σαμπντόρια) και Αλέν Στεφάνοβιτς (Παρτιζάν).

Στις 17 Ιανουαρίου του 2014, ο νυν βοηθός του Βλάνταν Ίβιτς, αποδέχεται την πρόκληση της Ίντιγια, που εκείνη την περίοδο ήταν τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα της δεύτερης κατηγορίας του σερβικού πρωταθλήματος, έχοντας 11 βαθμούς, στους -7 από την ζώνη της… σωτηρίας.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τον Βεσελίνοβιτς στον πάγκο, η Ίντιγια πήρε 26 βαθμούς από 15 ματς, έχοντας επτά συνεχόμενες νίκες, πετυχαίνοντας -όπως ήταν αναμενόμενο- με άνεση την παραμονή της.Την σεζόν 2014-2015 η Ίντιγια του Βεσελίνοβιτς τερματίζει στην 5η θέση, πραγματοποιώντας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος… ρεκόρ επτά συνεχόμενων νικών. Όχι και άσχημα ε;

Προαγωγή για ΒεσελίνοβιτςΤην επόμενη χρονιά ο Βεσελίνοβιτς, παίρνει… προαγωγή για την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Σερβίας, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Ράντνικ Σουρντούλιτα που δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά στην πρώτη της σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Το ντεμπούτο του με την Ράντνικ έγινε με το… αριστερό, καθώ γνώρισε την ήττα από την Κουκαρίτσκι με 2-0. Η συνέχεια όμως ήταν εντυπωσιακή… Η Ράντνικ “τρέχει” ένα ρεκόρ εννέα παιχνιδιών χωρίς ήττα, συμπεριλαμβανομένης της επικής ανατροπής απέναντι στην Παρτιζάν που έχανε με 2-0 στο ημίχρονο.

Η εντυπωσιακή πορεία της Ράντνικ την οδηγεί στα playoffs της Superliga, εκεί που κατέλαβε την 8η θέση.

Το αντίο στη ΓιάβορH φετινή σεζόν βρίσκει τον Βεσελίνοβιτς στον πάγκο της Γιάβορ που μέχρι στιγμής φιγουράρει στην 9η θέση του σερβικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας το τελευταίο διάστημα ρεκόρ πέντε συνεχόμενων νικών. Είναι αδύνατον όμως να πει “όχι” στην πρό(σ)κληση του ΠΑΟΚ.

Ο Ίβιτς τον καλεί και εκείνος ανταποκρίνεται θετικά. Φοράει τις φόρμες του ΠΑΟΚ και μετακομίζει στην Τούμπα…

πηγή: paok24.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments