Κουκλάκης: «Έχει χαθεί η μπάλα στην ΑΕΚ, δεν πείθει η ομάδα» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 15:49

​Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94,6» ο Κουκλάκης, που στάθηκε στις προσπάθειες της μπασκετικής ΑΕΚ, ενώ σχολίασε και τα όσα γίνονται σε ΠΑΟΚ και Εθνική Ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κουκλάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Solo Basket»: 

Για την ΑΕΚ: «Μέχρι τώρα βασικά η ΑΕΚ δεν πείθει. Στα δυνατά παιχνίδια δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος με την εικόνα και την υγεία που βγάζει. Πιστεύω ότι κάνει γίνεται λάθος και είναι κρίμα για τον Αγγελόπουλο. Με το μπάτζετ που έχει, νομίζω ότι έχουν γίνει τρομερές αστοχίες στη διαχείριση του υλικού, από τους Έλληνες παίκτες, μέχρι τους ξένους. Πιστεύω πως πονάει σε πολλά πράγματα. Έχει πολλές αδυναμίες που φαίνονται, όπως η απουσία του κλασικού ψηλού. Ο Μαυροειδής είναι ένας συγκεκριμένος παίκτης. Δεν μπορείς, όταν θες να μπεις σφήνα στους δύο μεγάλους, να έχεις αυτό το ρόστερ με τα χρήματα που έχεις δαπανήσει. Θεωρώ ότι δεν είναι αντάξιο των χρημάτων, ούτε του κόπου. Κάτι γίνεται λάθος». 


Για το αν στοίχισε περισσότερο στην ΑΕΚ η απώλεια του Μαυροκεφαλίδη: «Δεν ξέρω για ποιον λόγο έφυγε. Πιστεύω ότι δεν ήταν μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι. Έβλεπα πράγματα στην ΑΕΚ που δεν μου άρεσαν και δεν γίνονται σε μεγάλες ομάδες. Όπως, αντιδράσεις στον πάγκο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από κάποιους παίκτες… Έχει χαθεί λίγο η… μπάλα. Θεωρώ ότι έχει προβλήματα μέσα η ΑΕΚ». 

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ΑΕΚ: «Όταν θες να πάρεις παιχνίδια, δεν πας σε ομάδα που θέλει νίκες. Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν τα νέα παιδιά, σε αυτόν τον ρόλο. Δεν μπορείς να πάρεις έναν μικρό και να τους πεις: “γίνε ηγέτης”. Παιδιά με μεγαλύτερο ταλέντο, το βλέπουμε στον Παναθηναϊκό, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Στην ΑΕΚ είναι ένας αχταρμάς. Δεν μπορείς να παίρνεις έξι πιτσιρικάδες και να λες: “πάω για τρίτος”». 

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν μου κάνει άσχημη εντύπωση. Είναι συγκεκριμένα πράγματα. Προσπαθεί να μαζέψει πράγματα χρόνων και το να έχεις απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ είναι ουτοπικό. Ο Άρης ευτύχησε να έχει τον Λάσκαρη. Έχει αλλάξει επίπεδο, αλλά θα περάσουν χρόνια για να πάει στην αίγλη που ήταν παλιά. Είναι άνισος ο αγώνας για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από μία τέτοια ομάδα». 


Για το ποιον θα ήθελε προπονητή στην Εθνική ομάδα: «Ιτούδης, Μπαρτζώκας και Σφαιρόπουλος οι πρώτες μου επιλογές. Σίγουρα, θέλω να είναι Έλληνας και δεν συζητάω κάτι άλλο. Αυτοί οι τρεις θα έπρεπε να έχουν ρόλο, γιατί το έχουν αποδείξει με τη δουλειά τους τόσα χρόνια. Οι προηγούμενες επιλογές ήταν να μην… μιλήσω καλύτερα. Θα ήθελα, βέβαια, πιο πολύ απ’ όλους, τον Γιαννάκη. Ένας προπονητής που μπορεί να ενώσει πράγματα και τον σέβεται όλη η Ευρώπη».

Πηγή: sdna.gr