Αθλητισμός

Να πάρει στόπερ ο Ολυμπιακός;

Να πάρει στόπερ ο Ολυμπιακός;
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το… μόνιμο θέμα του 2016 στον Ολυμπιακό.

​•    Για τους περισσότερους οπαδούς του Ολυμπιακού η ερώτηση στον τίτλο του κομματιού είναι… ρητορική. Διότι θεωρούν ότι εξυπακούεται ότι πρέπει να αποκτηθεί στόπερ τον Γενάρη.

•    Εγώ θα έλεγα το εξής: Υπάρχει προπονητής, που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις, άρα και την ευθύνη. Ο Μπέντο, λοιπόν, ας πει τι πρέπει να γίνει. Αν πιστεύει ότι μπορεί να βαδίσει έτσι, ας το κάνει. Και ας πάρει και την ευθύνη. Αν κρίνει σκόπιμο να γίνει κίνηση για την απόκτηση στόπερ, επίσης ας το κάνει. Και ας αναλάβει και την ευθύνη για αυτόν που θα έρθει.

•    Διότι δεν έχει νόημα να φέρει ο Ολυμπιακός ένα στόπερ που δεν κάνει του προπονητή. Πολύ απλά, γιατί ο προπονητής δεν θα τον βάζει -έτσι είναι ο Μπέντο, όπως έχουμε καταλάβει πλέον καλά, δεν μπορείς να του επιβάλεις με ποιόν θα παίξει. Οπότε, τι νόημα θα είχε μία τέτοια μεταγραφή;

•    Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα υπαγορεύει η ποδοσφαιρική λογική, στην οποία κανείς σύλλογος δεν πρέπει να πηγαίνει κόντρα.

•    Από εκεί και πέρα, σαν άποψη, αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι ότι εφόσον βρεθεί μία καλή λύση μέσα στο Γενάρη, θα βοηθούσε μία τέτοια μεταγραφή. Θα βοηθούσε πάνω από όλα αγωνιστικά, αλλά και από πλευράς της ψυχολογίας του κόσμου, που καλώς η κακώς θεωρεί ότι με ένα καλό στόπερ ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει πιο ψηλά στην Ευρώπη. Για εμένα θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν είναι τόσο… απλά τα πράγματα, όμως μπορεί να κάνω και λάθος.

•    Εκεί που δεν πιστεύω ότι κάνω λάθος είναι ως προς το ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ένα σέντερ μπακ, είτε καλύτερον από αυτούς που έχει (και δη από τους Μποτία, Ντα Κόστα), είτε ένα σέντερ μπακ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχει (δηλαδή να βρει ένα αμυντικό πιο γρήγορο και από τους δύο).

•    Αλλιώς δεν πρόκειται να κάνει καμία διαφορά ο Ολυμπιακός, όπως είχαμε δει και στην περίπτωση του Βραζιλιάνου Σαντάνα, ο οποίος είχε έρθει ως δανεικός από τη Σάλκε, αλλά με το πρώτο, δεύτερο «τσαφ» χλευάστηκε και «κάηκε».

•    Και το γράφω αυτό γιατί οι απαιτήσεις του κόσμου είναι άλλες. Με μία από τα ίδια, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί κανείς. Άρα ή να έρθει ένας αμυντικός με δυνατότητες να κάνει διαφορά ή να έρθει ένας ταχύς αμυντικός, που θα μπορέσει να καλύψει το μειονέκτημα των στόπερ που ήδη υπάρχουν.

•    Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο αποδεκτό θα ήταν μόνο μία περίπτωση που θα αποτελούσε την εξαίρεση στον κανόνα -όχι ότι δεν υπάρχει…

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments