Προβληματικά τα εργομετρικά, παίρνει μέτρα ο Ουζουνίδης | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 07:58

​Σε απογοητευτικά επίπεδα είναι η φυσική κατάσταση των παικτών του Παναθηναϊκού και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύβει τον προβληματισμό του.

Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που έγιναν πριν τις γιορτές κατέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος, αφού ακόμη και ο Ζέκα, που δεν αντιμετώπιζε ποτέ τέτοια ζητήματα, είχε πολύ χαμηλούς δείκτες. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως πρώτος μεταξύ των παικτών ήταν ο Κουλιμπαλί.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του έχει αποφασίσει να αυξάνει σταδιακά την ένταση στις προπονήσεις και να εφαρμόσει ένα ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, με στόχο να υπάρχει βελτίωση στα τρεξίματα και τις αντοχές των παικτών του.

Αυτό δεν είναι πολύ εύκολο, δεδομένου ότι με το νέο έτος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχείς (λόγω και της διεξαγωγής των εξ αναβολής αγωνιστικών) και συνεπώς δεν μπορεί να κάνει μία μινι-προετοιμασία όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Στα της προετοιμασίας για τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης με τον Πλατανιά στα Χανιά, εκτός είναι οι Κουλιμπαλί, Γουακάσο και Εμποκού που ενσωματώνονται σιγά-σιγά στις εθνικές τους ομάδες λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (14/1-5/2). Το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας ακολουθεί ο Κουρμπέλης, ενώ θεραπεία κάνει ο Μαρινάκης (ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα) και ατομικό ο Σάμπα, που είναι στην έξοδο.

Πηγή: sport-fm.gr