Αθλητισμός

Στο χέρι της ΑΕΚ ο Ελονού!

Στο χέρι της ΑΕΚ ο Ελονού!
Ο πρώην σέντερ της Μπεσίκτας ειναι ελευθερος και η ΑΕΚ μπορει να τον κανει δικό της - Παίζουν αλλες δύο πολυ καλές περιπτώσεις με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο

​Ειλημμένη είναι η απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου και του Γιούρι Ζντοβτς για την ενίσχυση της φροντ λάιν της ΑΕΚ και ανάμεσα στους παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο Σινεμελού Ελονού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον πρώην σέντερ της Μπεσίκτας υπάρχει προφορική συμφωνία, αλλά την ίδια ώρα εξετάζονται και οι περιπτώσεις άλλων δύο ψηλών, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο. Γεννημένος στη Νιγηρία πριν 29 χρόνια, ο ύψους 2.08μ. Ελονού σπούδασε στην Αμερική, πηγαίνοντας σχολείο και κολλέγιο στο Τέξας. Μάλιστα, το 2009, οι Λέικερς τον επέλεξαν στο Νο 59 του ντραφτ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε την ίδια χρονιά στη Σαραγόσα, ενώ τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου. Το 2011-12 έπαιξε στην Ορτέζ, ενώ το 2012-13 στην τουρκική Τόφας και μετά το καλοκαίρι στην κινεζική Τζιανκσού Ντράγκονς. Η σεζόν 2013-14 τον ξαναβρήκε στην Τόφας, ενώ την επόμενη σεζόν επέστρεψε στη Σαραγόσα και τελείωσε πάλι στην Τόφας. Πέρυσι ξεκίνησε από το Πουέρτο Ρίκο (Καπιτάνες Ντε Αρεσίμπο) και επέστρεψε τον Νοέμβριο στο τουρκικό πρωτάθλημα. Όχι στην Προύσα, αλλά, αυτή τη φορά, στην Πόλη για λογαριασμό της Μπεσίκτας. Με τη φανέλα της, σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, μέτρησε 8 πόντους και 6 ριμπάουντ, κατά μ.ο., ανά 21 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστά 56% στα δίποντα και 67% στις βολές. Στο Eurocup, σε 5 αγώνες, μέτρησε 9.4 πόντους και 6 ριμπάουντ, κατά μ.ο., ανά 23 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστά 70% στα δίποντα και 56% στις βολές. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τον είχε αντιμετωπίσει ο συνεργάτης του Γιούρι Ζντοβτς, πλέον, Γιώργος Δέδας, αλλά και ο Κώστας Βασιλειάδης. Φυσικά τον ξέρει πολύ καλά κι Ζντοβτς απο το πρωτάθλημα Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά στην φροντ λάιλ της ΑΕΚ έχοντας προϋπηρεσία σε δυνατό Ευρωπαϊκό πρωταθλημα.

Τη φετινή σεζόν παραμένει ελεύθερος, καθώς μεχρι πρότινος αναζητούσε ένα υψηλό συμβόλαιο σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και με λάθος χειρισμούς έμεινε ολους αυτούς τους μήνες χωρίς ομάδα και τωρα πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη το…όνειρο και να κλεισει σε ομάδα έχοντας το ντεζαβαντάζ της αποχης. Αυτό σημαίνει βέβαια πως παίκτες που βρίσκονται ήδη σε άλλες ομάδες είναι φυσιολογικά πιο έτοιμοι από εκείνον. Τα πλεονεκτήματά του, όμως, είναι αρκετά. Πρόκειται για παίκτη εγνωσμένης αξίας, με σημαντικές παραστάσεις στα ευρωπαϊκά παρκέ και πέρασμα από την Ελλάδα, ο οποίος ξεχωρίζει για το άλμα του με το οποίο προσφέρει θεαματικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Πρόκειται για έναν τύπο ψηλού που λείπει από το ρόστερ της ΑΕΚ. Οπως είχαμε αναφέρει ανεξάρτητα με τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Φάλκερ η πόρτα της ΑΕΚ είναι πάντα ανοικτή για τον Βουγιούκα.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments