Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 09:52

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί οι αρχές της χώρας λόγω της επέλασης του χιονιά που σημειώνεται από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. 

Από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις. Αναλυτικότερα, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στην Ημαθία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 22ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου). Σύμφωνα δε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας (από το 15ο χιλιόμετρο ώς το χιονοδρομικό) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες να συνδράμουν με τα διαθέσιμα μέσα, στα οποία περιλαμβάνονται 25 εκχιονιστικά μηχανήματα, 10 φορτωτές και δύο γερανοί ρυμούλκησης οχημάτων. Ανάλογα με την ένταση των φαινομένων τα παραπάνω μέσα μπορεί να ενισχυθούν και από άλλα μηχανήματα.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος, αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία, για τυχόν ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο.


Θερμαινόμενες αίθουσες από το δήμο Αθηναίων για τους αστέγους


Έκτακτα μέτρα για το κύμα ψύχους που θα επικρατήσει τα επόμενα 24ωρα, ανακοίνωσε και ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα είναι διαθέσιμες για τους άστεγους συμπολίτες μας δύο θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ ομάδες επιτόπιας φροντίδας θα βρίσκονται στους δρόμους.

Δείτε εδώ τις συμβουλές της Αστυνομίας σε πεζούς και οδηγούς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται πως το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ενταθεί προς την Πέμπτη ενώ από αργά το βράδυ της αυριανής μέρας αναμένεται να υπάρξει υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Tags: