Ελλάδα

Καιρός: Σαρώνει την Ελλάδα ο χιονιάς

Καιρός: Σαρώνει την Ελλάδα ο χιονιάς
Σε επιφυλακή οι κρατικές δομές για την αντιμετώπιση του κλίματος κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στα “λευκά” λόγω του χιονιά και εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών θα κυμανθεί ο καιρός για την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη, με χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυρότατους ανέμους να συνθέτουν το καιρικό δελτίο.

Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στον Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται πως οι κρατικές αρχές έχουν επιστήσει την προσοχή στους πολίτες μέσω εκτάκτων οδηγιών για να αντιμετωπίζουν την κακοκαιρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments