Ρόδος: Άγνωστοι θανάτωσαν 20 ελάφια | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 13:08

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι της Ρόδου από την εκτέλεση είκοσι ελαφιών στη δασική περιοχή του Άνω Καλαμώνα κοντά στο χωριό Μαριτσά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το νέο στοιχείο στην υπόθεση, που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα, είναι ότι τα ελάφια επλήγησαν με πυροβόλο όπλο και όχι με κυνηγετική καραμπίνα, όπως αρχικά είχαν υποθέσει οι αρμόδιοι. Τα δύο από τα ελαφάκια βρέθηκαν σκοτωμένα χθες τα ξημερώματα (πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στην καρωτίδα) μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πύλη στρατιωτικού φυλακίου που βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα.

Η διαπίστωση της χρήσης πυροβόλου όπλου από τους θηροφύλακες την οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει και η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή, φανερώνει ότι η υπόθεση δεν είναι ούτε απλή, αλλά ούτε και τα περιστατικά τυχαία. Τα στοιχεία φανερώνουν ότι πρόκειται περί ατόμου αποφασισμένου και αδίστακτου, ο οποίος κινείται με σχέδιο στην ευρύτερη περιοχή, εξολοθρεύοντας ελάφια.

Επίσης αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Θεοδωρίδη, να ενημερωθεί αναλυτικά ο εισαγγελέας και να ζητηθεί η άμεση συνδρομή των έμπειρων αστυνομικών που διαθέτει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρόδου, έτσι ώστε να ανοίξει μεγάλη έρευνα η οποία θα οδηγήσει στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού καθώς και η αξιοποίηση καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, λόγω της διάστασης και της σοβαρότητας του θέματος οι δράστες επικηρύχτηκαν με το ποσό των 5.000 ευρώ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου. Το ποσό αυτό, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στη Θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.