Διεθνή

Gazprom: Προτάσεις στην ΕΕ για την επίλυση της υπόθεσης τιμολόγησης φυσικού αερίου

Gazprom: Προτάσεις στην ΕΕ για την επίλυση της υπόθεσης τιμολόγησης φυσικού αερίου
Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Προτάσεις στην ΕΕ υπέβαλε η ρώσικη ενεργειακή εταιρεία Gazprom, με στόχο την επίλυση της πενταετούς διαδικίας τους, σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές της.

Η Gazprom εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η αγορά θα εξετάσουν τις προτάσεις θετικά, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση της διαφοράς στο άμεσο μέλλον.

Ο αντιπρόεδρός της Αλεξάντερ Μεντβέντεφ είπε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να λάβει υπόψη της την κριτική της Ευρώπης “όπου είναι βάσιμη, και όπου δυνατόν”. Ωστόσο, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις, απλώς η παρατήρηση ότι “ενδέχεται να βοηθήσουν στην πρόοδο της υπόθεσης”.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή είχε λάβει τις προτάσεις της εταιρείας και ότι θα εκτιμήσει “εάν ανταποκρίνονται, σε θετικό για το μέλλον τρόπο, στις ανησυχίες της Επιτροπής με βάση τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της ΕΕ”. 

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom έχει μπει στο στόχαστρο της Ένωσης από το 2012. Το 2015 η ΕΕ κατηγόρησε την εταιρεία ότι είχε υπερχρεώσει πελάτες της στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και ότι είχε εμποδίσει τον ανταγωνισμό. Από τότε, η Gazprom προσέφερε προτάσεις παραχωρήσεων για να αποφύγει την πιθανή επιβολή προστίμου, που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments