Διεθνή

Ρωσία-Τουρκία: Έδωσαν τα χέρια για γενική εκεχειρία στη Συρία

Ρωσία-Τουρκία: Έδωσαν τα χέρια για γενική εκεχειρία στη Συρία
Το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν Μόσχα και Άγκυρα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος της Τετάρτης,μεταδίδουν τουρκικά media.

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν σε ένα μια κατάπαυση πυρός για τη Συρία που θα μπορούσε να είναι το πρώτο βασικό βήμα για την ειρήνευση στη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο τα τελευταία 5 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Μόσχα – Άγκυρα αποτελεί επέκταση της κατάπαυσης πυρός που συμφώνησαν η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ενόπλων δυνάμεων για το ανατολικό Χαλέπι την περασμένη εβδομάδα. Η συμφωνία έκλεισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το Ανατολού.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν στη Μόσχα κατέληξαν στο ότι είναι κρίσιμης σημασίας να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο σύνολο της συριακής επικράτειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments