«Χρησμός» Telegraph για το 2017: Ελλάδα, όπως Βενεζουέλα | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 07:56

Χρησιμοποιώντας την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στα δημόσια μέσα μεταφοράς, η Telgraph κάνει ένα μικρό παραλληλισμό της Ελλάδας με τη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας πως η χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους πολίτες αλλά κυρίως για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Παρά ο γεγονός ότι η Αθήνα δεν πρωταγωνίστησε το 2016 στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, όπως συνέβη το 2015, οι προειδοποιήσεις σε μια έκθεση του ΔΝΤ αυτόν τον μήνα αποκαλύπτουν τις συνέπειες των επαναλαμβανόμενων γύρων αυστηρών οικονομικών μέτρων, σε μια χώρα όπου η λιτότητα δείχνει να μην τελειώνει ποτέ.

Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρεται φυσικά στις νέες εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας ειδική αναφορά στο blog του Πολ Τόμσεν και τις προειδοποιήσεις που αυτό περιελάμβανε, επισημαίνοντας ότι η «μάχη» που δινόταν πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες έγινε τώρα δημόσια. «Και μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, εξηγεί το δημοσίευμα, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η περίοδος «ησυχίας» για την Ελλάδα τελείωσε και ότι την περιμένει ένα ακόμη καλοκαίρι γεμάτο εντάσεις.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της το χριστουγεννιάτικο δώρο που αποφάσισε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στου συνταξιούχους, κίνηση που θεωρήθηκε «σύμβολο ανυπακοής», και το επακόλουθο «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Αν και το θέμα λύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, με επιστολή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προς το Eurogroup, το ΔΝΤ δεν έχει πειστεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα επαρκούν. Η υπόλοιπη Ευρωζώνη ζητά αποτελέσματα προτού χορηγήσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Με αυτόν τον ρυθμό, είναι απίθανο το ΔΝΤ να μετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Tags: