Οικονομία

Ρεκόρ για τις εκδόσεις χρέους το 2016

Ρεκόρ για τις εκδόσεις χρέους το 2016
Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο από το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2006.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις χρέους έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2016, καθώς οι εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού.

Με βάση στοιχεία της Dealogic, το ράλι των ομολόγων στο πρώτο μισό του έτους ήταν αρκετό για να παρακινήσει τους εκδότες χρέους να αντλήσουν πάνω από 6,6 τρισ. δολάρια από τις αγορές.

Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο από το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2006.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι εταιρείες αντιστοιχούν σε πάνω από το 50% του 6,62 τρισ. δολαρίων χρέους που εκδόθηκε. Συγκεκριμένα, οι εταιρικές πωλήσεις ομολόγων σκαρφάλωσαν 8% σε ετήσια βάση, στα 3,6 τρισ. δολάρια.

Στο υπόλοιπα 3 τρισ. δολάρια περιλαμβάνονται οι πωλήσεις χρέους διεθνών και αμερικανικών οργανισμών, ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και καλυμμένων ομολογιών.

«Το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης με ιστορικά χαμηλά επιτόκια έκανε πιο ελκυστική την αύξηση της μόχλευσης», δηλώνει στους Financial Times ο CIO της Pimco. «Aυτό συμβαίνει σε κάθε οικονομικό κύκλο, αλλά αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο ξεχωριστό είναι το επιπλέον κίνητρο έκδοσης χρέους σε πολύ χαμηλά επιτόκια», προσθέτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments