Πολιτική

Ο Φλαμπουράρης τάζει νέο “μποναμά”, ενώ η κυβέρνηση απολογείται

Ο Φλαμπουράρης τάζει νέο “μποναμά”, ενώ η κυβέρνηση απολογείται
Μας δεσμεύουν τα όσα έχουμε υπογράψει με τους δανειστές, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και γραπτώς ότι δεν θα δώσει ξανά έκτακτες παροχές, αλλά ο Αλέκος Φλαμπουράρης “τάζει” ανάλογα βοηθήματα και του χρόνου. 

Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είπε πως ενδεχόμενη νέα παροχή του εφάπαξ προς τους συνταξιούχου θα κριθεί από την πορεία του πλεονάσματος και των δημοσιονομικών της χώρας.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι πρόκειται για “σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε”. “Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα” πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης.

“Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ. Τσακαλώτος”, σχολίασε.

Το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι, “αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους”.

Ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για μια “κίνηση χάρη στην οποία μπόρεσε να ανασάνει, ιδιαίτερα ο κόσμος που είναι πολύ φτωχός και υποφέρει”.

“Η κριτική θεωρώ ότι είναι έξω από τα πολιτικά πλαίσια”, είπε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι αρχικά που δεν ψήφισε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι ο στόχος θα πιαστεί γιατί, αφενός θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι, “θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν”.

“Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα πολύ γρήγορα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες”, κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments