Πολιτική

“Πανηγυρική” η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Τσακαλώτου

“Πανηγυρική” η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Τσακαλώτου
Λένε ότι η επιστολή "ανοίγει το δρόμο για νέες παρεμβάσεις και πολιτικές".

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε γραπτώς για νέα “αφαίμαξη” των συνταξιούχων, αν δεν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι… “πανηγυρική”. 

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς επισημαίνει πως η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους θεσμούς “ανοίγει το δρόμο για νέες παρεμβάσεις και πολιτικές”, ακολουθώντας τα “χνάρια” των κκ. Φλαμπουράρη και Βίτσα, οι οποίοι “τάζουν” και νέο “μποναμά”, αν και ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε στους εταίρους πως οι παροχές ήταν έκτακτες και δεν θα επαναληφθούν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η δημοσιοποίηση, από τον υπουργό Οικονομικών, της επιστολής του με τις αναγκαίες απαντήσεις και διευκρινίσεις αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα που προσπάθησαν να στήσουν. Είναι σαφές ότι όχι μόνο νέες δεσμεύσεις, και άλλα καταστροφολογικά σενάρια δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ανοίγει με σαφήνεια ο δρόμος για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις και πολιτικές, οι οποίες φυσικά ενοχλούν τις νεοφιλελεύθερες λογικές της λιτότητας που εξυμνεί η ΝΔ».

Η ανακοίνωση συνεχίζει και καταλήγει: «Τα ερωτήματα είναι απλά και πρέπει κάποτε η ΝΔ να μάθει από τα συνεχή λάθη της και τις αντιφάσεις και να απαντήσει:

1. Με ποια λογική καταψήφισε την παροχή στο 60,32% των συνταξιούχων για το 2016, ενώ υπερψήφισε την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά (την οποία αύξηση, βέβαια, είχε υπερψηφίσει στο Ν.4336/15);

2. Τώρα, πλέον, που ενεργοποιούνται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα αναγνωρίσει τις γκάφες και τα λάθη ή θα επιμείνει σε θέσεις που έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών;», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments