Στο κέντρο φιλοξενίας «Ελαία» ο Μητσοτάκης | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 10:46

«Είναι απολύτως απαραίτητο να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης. Και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γιατί οι πόροι, οι οποίοι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, δεν μπορούν να απορροφηθούν για λόγους γραφειοκρατικούς, που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια της ελληνικλης κυβέρνησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία», στην Παιανία.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελαία”. Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Κέντρου. Εδώ, γύρω στα 70 ασυνόδευτα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες. Και, πράγματι, χαίρομαι που το Κέντρο αυτό είναι ένα πρότυπο Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και ο ίδιος συνέχισε: «Θέλω, βέβαια, να επισημάνω ότι για κάθε ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται σε αυτήν τη δομή, υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άλλες δομές, που δεν έχουν αυτήν την ποιότητα. Όπως υπάρχουν και πολλά ασυνόδευτα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοείται. Και αυτή είναι μια από τις μεγάλες τραγωδίες του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Θέλω, επίσης, με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και τον δήμαρχο για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και υποστηρίζει αυτήν τη δομή. Διότι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Και με την απαραίτητη κατανόηση και ανθρωπιά, την οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν επιδείξει. Όσο πιο καλά οργανωμένες είναι οι δομές τόσο πιο εύκολη η συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

Tags: